Hlavní obsah

Nejžádanější tenisky roku 2021

Sportovní móda je jedno z nejrychleji se rozvíjejících módních odvětví. Tenisky už zdaleka nejsou jen součástí sortimentu sportovních značek, ale dostaly se i na mola známých luxusních firem. Jaké trendy budu dominovat roku 2021?

Foto: Louis Vuitton

Nové LV Trainers perfektně naplňují „ideologii upcyklace“, kterou formuloval designér Virgil Abloh ve spojení s kolekcí pro sezonu jaro/léto 2021.

Článek

Obecně se rok 2021 bude točit okolo všudypřítomného hesla udržitelnost, v tomto globálním trendu se očekávají i mnohé inovace.

Značky v posledních letech přinášejí na trh udržitelné kolekce, které sice v celkovém součtu rozhodně nedrtí rekordy v prodejnosti, ale zcela spolehlivě plní svůj hlavní účel. Tím je osvěta, že to jde dělat lépe.

Dalším velkým tématem, které se v teniskách odrazí, je technologický pokrok, tedy stále kvalitnější výroba i důmyslné vychytávky.

Retro je zpět

Minulost je většinou lepší nechat spát, ale u módy to tak rozhodně neplatí. V letošním roce se opět vracejí retro siluety a tenisky, které stály u zrodu tohoto módního kultu.

Kromě klasických vansek, jež platí za symbol skateboardingu, se vracejí na scénu i lehounké tenisky New Balance, které zažily největší boom v 70. a 80. letech minulého století.

Vyměňte černé lodičky za bílé tenisky. Nosí se ke všemu a vypadají šik

Styl
Foto: archiv firmy Vans

Klasické „vansky” se například dočkaly nové limitované edice Zodiac.

Přetrvávajícím trendem jsou pak klasické conversky, které díky řadě kolaborací nenudí svým vzhledem. Vybrat si tak mohou milovníci minimalismu i divokých kombinací.

Ostatně právě produkty značky Converse jsou mezi nejoblíbenějšími botami nově zvolené americké viceprezidentky Kamaly Harrisové, která je s oblibou obouvá i ke kostýmku a perlovému náhrdelníku.

Foto: archiv firmy Converse

V pořadí druhá spolupráce Converse se značkou Pop Trading Company přinesla nové zpracování siluety Jack Purcell Pro.

Spolupráce s luxusními značkami  

Tenisky zařadily do svého portfolia i luxusní značky. Ještě více trendy je ale spolupráce těchto módních domů se streetwearovými značkami.

Příkladem může být spojení Prady a Adidasu. Tato luxusní spolupráce slavila velký úspěch v minulém roce a jinak tomu nebude ani letos.

Jaké módní trendy budou vládnout letošnímu jaru

Styl

Už třetí kalendářní rok v řadě se příznivci nemohou dočkat dalšího společného projektu firmy Nike a luxusního japonského brandu Sacai. Silueta Vaporwaffle, která kombinuje prvky retro tenisek Nike Pegasus a novoty na pultech Nike Vaporfly, bude po úspěšné předchozí sezoně vycházet znovu ve dvou barvách, jednou z nich je colorway Dark Iris.

Výrazná barevnost, která je výsledkem kombinace bílé, oranžových detailů a různých odstínů fialové, je jen prvním zástupcem velkého počtu opravdu barevných tenisek, které nás v roce 2021 čekají.

Foto: archiv Footshop

Spolupráce firmy Nike a luxusního japonského brandu Sacai.

Boty od Kanyeho

Raper Kanye West i v roce 2021 pokračuje v plnění hesla ‚Yeezys for all‘ a posílá do světa další variantu modelu 350 V2 jménem Ash Pearl.

Foto: archiv Footshop

Model 350 V2 jménem Ash Pearl.

Ačkoliv první boty od společnosti Yeezy vyvolaly mnoho emocí, dnes už se na ně nikdo nedívá jako na zvláštní, a proto se Kanye West rozhodl posunout další hranice.

Yeezy impérium má v plánu pustit na trh opravdu hodně nevšední model 451, který nejen svým číselným označením potvrzuje v týmu Yeezy opravdu mimozemské zdroje inspirace a rozhodně patří mezi nejočekávanější a nejodvážnější tenisky tohoto roku.

Foto: archiv Footshop

Nevšední model 451

Reklama

Související články

Trendy kotníčkové boty do každého počasí

Pokud byste si měla vybrat jedny boty, které vás budou provázet celým podzimem, vsaďte na šněrovací obuv v pánském stylu. Ta je horkým trendem letošní sezony...

Výběr článků

Načítám