Hlavní obsah

Jak na minimalistický šatník podle návrhářky Veroniky Štěrbové

Návrhářka Veronika Štěrbová stojí již deset let za lokální značkou Sophistic by Veronika s čistě českou výrobou. Ve své tvorbě sází na jednoduchost a snadnou kombinovatelnost. Její design si zamilovaly nejen její klientky, ale také jejich dcery i maminky. Jak vypadá její nejnovější kolekce?

Foto: archiv návrhářky

Kolekce Sophistic by Veronika je plná nadčasových kousků.

Článek

Kolekce S/S 2022 s názvem „15“ je určena k nošení od brzkého jara, přes horké léto až do chladného podzimu. Minimalistické, ale přesto ženské a nadčasové kousky nabízejí nespočet stylingových kombinací.

„Tvořím limitované ready to wear kolekce pro všechny ženy, které se chtějí cítit pohodlně a chic zároveň. Zakládám si na tom, aby moje kousky byly nadčasové a v šatníku tak sloužily několik sezon. Učím své klientky budovat funkční šatník založený na kvalitním oblečení, aby z mála kousků vytvořily maximum stylingů,” říká Veronika Štěrbová.

Foto: archiv návrhářky

Návrhářka Veronika Štěrbová

Novinkou je rozšíření kolekce o velikosti 44-46, což není v rámci české designérské scény zcela běžné.

„Průměrná velikost Středoevropanek je 40-42, je to tedy naprosto běžná velikost. Není třeba se hnát za svatým grálem dokonalé krásy, který je společností stále ještě vnímán dle konfekčních velikostí začínajících trojkou. Reálná krása spočívá v tom, jak se žena cítí. I to je důvod, proč rozšiřujeme kolekce o další konfekční velikosti,” říká návrhářka.

Letní móda z rukou českých návrhářek

Styl

Kapsulový šatník aneb Už nikdy neřešit dilema před plnou skříní

Jednotlivé modely jsou určeny ženám, které omrzelo sprintování za nejnovějšími trendy, ale naopak hledají jen to, co opravdu unosí a naplní jejich každodenní potřeby.

Foto: archiv návrhářky

Všechny kousky se dají nosit na několik způsobů a vzájemně je lze kombinovat.

„Všechny toužíme po dokonalém šatníku. Při pohledu do skříně ho ale málokterá z nás najde. Základem by měly být nadčasové a minimalistické kousky z kvalitních materiálů a neutrální barvy, které mezi sebou dobře nakombinujete. Tento základ lze doplnit rozmanitými doplňky a přidat pár trendových kousků. I přesto, že pro každou z nás může být dokonalý šatník něčím jiným, tohle je univerzální klíč, jak na něj,” radí všem ženám Veronika.

Foto: archiv návrhářky

Kolekce 15 od Sophistic by Veronika

V nové kolekci tak najdeme kvalitní basic trika, široké kalhoty, tencelové košile, pohodlné kalhoty, šaty, ale například i Veroničin oblíbený dámský oblek.

Signature kouskem je hnědá vlněná vesta minimalistického střihu z prvotřídní 100% vlny. Co se týká dalších materiálů, hlavní roli hrají jersey, tvil neboli kepr ze 100% viskózy, satén ze 100% viskózy, bavlna a také udržitelný tencel.

Foto: archiv návrhářky

Signature kouskem je hnědá vlněná vesta minimalistického střihu.

Reklama

Související články

Večerní róby pod taktovkou Zuzany Kubíčkové

Přední česká návrhářka se svou poslední přehlídkou doslova přepsala mapu hlavního města Prahy. Ulice Vinařská se totiž pro jeden večer přejmenovala na třídu...

Výběr článků

Načítám