Hlavní obsah

Denim - ideální materiál na přechodné období

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V letošním roce slaví ikonický model džín 501 své stopadesáté výročí. Není divu, že je milujeme. Ať už jsme vysoké, malé, štíhlé nebo s výraznými křivkami – džíny jsou pro všechny a dají se nosit téměř ke všemu.

Foto: archiv firmy

Džínový overal, Marks & Spencer, 1799 Kč

Článek

Při výběru jsou důležité dvě hodnoty, délka nohavic a obvod pasu. Delší džíny se hodí na zimu, na jaro jsou zase lepší nohavice ke kotníkům. Důležitý je také samotný střih. Už dávno trendům nevládnou tzv. skinny, ale volnější typ s rovnými nohavicemi.

Tmavší denim opticky zeštíhlí, světlý naopak upozorní na štíhlé nohy. Pozor si dejte i na výběr kapes, které zdobí hýždě. Velké kapsy nebo ty umístěné široko od sebe rozšiřují. Naopak vodorovné kapsy bez náklonu a výrazného prošívání dokážou hýždě zmenšit.

Foto: archiv firem

Zleva: Džínová košile, F&F, 749 Kč. Džíny tmavé, Levi's, 2999 Kč. Světlá džínová košile, Lindex, 1299 Kč. Boty, Vans, 899 Kč. Bílé tenisky, Converse, 3299 Kč. Džíny světlé, Levi's, 2999 Kč

Foto: archiv firmy

Džínová košile, 1299 Kč. Džínová bunda, 1499 Kč. Džíny, 1099 Kč. Vše Marks & Spencer

Do módy se opět vrátily zvonáče, které dokážou nohy skvěle prodloužit, obzvláště v kombinaci s botami na podpatku či platformě. Trendy jsou také ty, které mají rovně střižené nohavice.

Ve vaší denimové sbírce nesmí chybět ani klasická džínová bunda nebo košile. Obojí se nebojte kombinovat ani s vašimi oblíbenými kalhotami. Takzvaný double denim look je oblíbený mezi všemi milovnicemi módy. Je nadčasový a skvěle se kombinuje s ostatními doplňky, které mohou být v neutrálních barevných tónech, nebo naopak kontrastní.

Foto: archiv firem

Zleva: Bunda, H&M, 998 Kč. Kalhoty, Lindex, 1299 Kč. Denimová bunda, Levi's, 3599 Kč. Tenisky, New Balance, 5699 Kč. Zelenkavá košile, C&A, 713 Kč. Bílá košile, Marks & Spencer, 1299 Kč

Jaké trendy budou vládnout letošnímu jaru

Styl
Foto: Profimedia.cz

Street style z Kodaně

Foto: archiv firem

Oblečení, C&A, ilustrační foto

Pokud nepatříte mezi kalhotové typy, můžete si pořídit i denimové šaty či módní trenčkot, se kterým si lze hrát na mnoho způsobů.

Velmi slušivou alternativou je také overal, který lze nosit sportovně s bílými teniskami nebo s kozačkami na elegantní způsob.

Foto: archiv firem

Zleva: Šaty, Cos, 2892 Kč. Overal, Marks & Spencer, 2199 Kč. Trenčkot, Cos, 4161 Kč. Šaty, Cos, 2116 Kč

Foto: archiv firmy

Oblečení, Levi's, ilustrační foto

Nový módní trend: Klaunské boty

Styl

Kožená bunda – základ šatníku

Styl

Může se vám hodit na Zboží.cz: Džíny

Reklama

Související témata:

Související články

Jaké trendy budou vládnout letošnímu jaru

Módní průmysl je vždy o krok napřed, a proto přichází s trendy pro jarní sezonu roku 2023.  Nenechte se ovlivnit aktuálními venkovními teplotami a začněte svůj...

Výběr článků

Načítám