Hlavní obsah

Nový módní trend: Klaunské boty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Úkolem módy je nejen produkovat oblečení, ale také šokovat a vzbuzovat kontroverze. Dokonalým příkladem tohoto tvrzení je nový trend tzv. „klaunských“ bot, které se objevily hned na několika módních přehlídkách.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Loewe

Článek

Nedávno obletěly svět fotografie americké herečky a modelky Sarah Snyderové v obřích červených holínkách, které se okamžitě staly virálem.

Boty, které připomínají ty, jež nosívají postavičky z japonských manga komiksů, má na svědomí umělecký kolektiv s označením MSHF. Prodávají se od 16. února a jejich cena se bude pohybovat kolem 5500 Kč.

Nepřekvapivě tak upoutaly pozornost na internetu. Na TikToku jedno video, kdy jsou boty stylizované v celkovém outfitu, nabralo 3 miliony zhlédnutí a více než půl milionu lajků za 24 hodin.

Přehlídka značky Viktor & Rolf obrátila módu vzhůru nohama

Styl

Potenciální kupci o sobě dávají vědět i na dalších sociálních sítích. „Jak moc je TEĎ potřebuji,“ napsal jeden z příznivců Instagramu pod původním příspěvkem MSHF. „Ty velké červené boty budou moje,“ napsal na Twitteru další.

„Abstrakce nás osvobozuje od omezení realitou,“ stojí v tiskové zprávě MSHF.

Boty, které vypadají jako nafouknuté, ale nejsou žádnou novinkou. Zdá se, že hravá obuv je obecně na vzestupu.

Značka Loewe například uvedla v rámci své módní show jaro-léto 2023 lodičky, které připomínají ty, jež nosila kreslená postavička Minnie Mouse (myška Minnie). Následně je vynesla i influencerka a podnikatelka Kylie Jennerová.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Loewe

Pánskou obdobu klaunských mokasínů pak předvedla značka Balenciaga, která tento model nazvala Hummer Derby.

Podobný přístup dlouhodobě razí i oblíbená značka Crocs, která každý rok přichází s monstróznějšími siluetami a vyššími platformami.

Přehlídka značky Viktor & Rolf obrátila módu vzhůru nohama

Styl

Na přehlídce značky Fendi zaujaly plyšové bagety

Styl

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám