Hlavní obsah

Kožená bunda – základ šatníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kožené bundy patří mezi stálice dámského i pánského šatníku. Jejich výhodou je, že sluší všem bez ohledu na věk a dají se velmi snadno kombinovat.

Foto: Profimedia.cz

Street style z Paříže

Článek

Mezi nejklasičtější kožené bundy patří ty v leteckém stylu, které zdobí výrazné klopy a jsou podšité kožešinou. Takzvané „Shearling jacket“ jsou navíc velmi nadčasovou volbou, protože je návrháři často vrací do svých kolekcí.

Bunda, která dříve patřila hlavně mužům stříbrného plátna či modrých nebes, se postupem času dostala i do dámského šatníku. Ostatně žádný jiný materiál snad není se zimou a lidským pohodlím spojen tolik jako právě ovčí kůže, ze které se tyto bundy tradičně dělají. I proto je pro zimní měsíce nejlepší volbou.

Dnes naleznete v obchodech i modely z umělé kožešiny a v nejrůznějších barevných kombinacích. Nejlepší volbou je ale sáhnout po neutrálních barevných odstínech, které se snadno kombinují.

Foto: archiv firem

Zleva: Bunda, F&F, 1899 Kč. Brýle, Miu Miu, 5590 Kč. Modrá kabelka, Simple (prodává eobuv), 909 Kč. Bunda, H&M, 1999 Kč

Kožené oblečení do chladnějších dnů

Styl
Foto: Profimedia.cz

Street style z Kodaně

Foto: archiv firem

Zleva: Bunda, H&M, 1799 Kč. Batoh, Matt & Nat (prodává Urbanlux), 2590 Kč. Sluneční brýle, Ray-Ban, orientační cen 3 tisíce korun. Bunda, Mango, 2499 Kč

V zimě se dá také skvěle kombinovat klasická kožená bunda, která při správném vrstvení plní termoizolační vrstvu.

Bundu oblékněte ke koženým kalhotám, džínům, ale klidně i šatům. Svůj look pak nezapomeňte doplnit o stylové sluneční brýle. Nosí se oversized i obdélníkové obroučky

Oblékněte si ji například přes rolák a přehoďte přes sebe teplou kožešinovou nebo třeba péřovou prošívanou vestu. Nebojte se ji nosit ale ani pod teplý vlněný kabát, vrstvení se meze nekladou.

Výhoda kožené bundy nebo křiváku navíc je, že se snesou téměř s čímkoliv. Zkombinovat je můžete s basic kousky, ale i romantickými květinovými šaty.

Foto: archiv firem

Zleva: Bunda, H&M, 1299 Kč. Kabelka, Deichmann, 499 Kč. Sluneční brýle, Prada, 6390 Kč. Křivák, Jeager (prodává Marks & Spencer), 1099 Kč

Foto: Profimedia.cz

Street style z Kodaně

Jaké trendy budou vládnout letošnímu jaru

Styl

Reklama

Související témata:

Související články

Jaké trendy budou vládnout letošnímu jaru

Módní průmysl je vždy o krok napřed, a proto přichází s trendy pro jarní sezonu roku 2023.  Nenechte se ovlivnit aktuálními venkovními teplotami a začněte svůj...

Výběr článků

Načítám