Hlavní obsah

České diamantové roušky míří do světa

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká klenotnická značka vytvořila sérii čtyř luxusních roušek zdobených diamantovými šperky v celkové hodnotě nad 5 milionů korun. Jedna z nich již má svého majitele. Růžová rouška posetá květy a motýly z diamantů, safírů a rubínů putuje do Moskvy.

Foto: archiv firmy ALO Diamonds

Šedá rouška s velkým květem z růžového, bílého a žlutého zlata osazeného 278 diamanty.

Článek

Ačkoliv se protikoronavirová opatření mění každým dnem, jisté je, že roušky v našich životech ještě nějakou chvíli zůstanou. Spousta firem se proto rozhodla novým poměrům přizpůsobit a kromě klasických chirurgických roušek nabízejí i roušky designérské či ty zdobené drahými kameny.

Poptávce po luxusním zboží se přizpůsobila i česká firma ALO Diamonds, která vytvořila sérii čtyř roušek, které zdobí diamanty, safíry, rubíny a květy z různých druhů zlata. Nejlevnější model začíná na 850 000 Kč. Nejdražší přesahuje částku dvou milionů.

Rouškové královny aneb Kdo si osvojil nošení roušek na jedničku

Styl

Jedna z roušek má již svou majitelku. „Když mě oslovila naše klientka s prosbou o vytvoření speciální roušky na rodinnou oslavu, zhotovili jsme pro ni návrh z růžového saténu posetého květy a motýly z diamantů, safírů a rubínů. Současně jsem zadal designérům vytvoření návrhů dalších tří roušek,“ řekl Alojz Ryšavý, zakladatel a majitel společnosti.

Foto: archiv firmy

Růžová rouška je poseta květy a motýly z diamantů, safírů a rubínů. Černá rouška je zdobena bílými diamanty o váze 17,69 ct. ALO Diamonds

Na zatím nejdražší roušce na světě pracuje izraelská klenotnická společnost Yvel. Měla by být vyrobena z 18karátového bílého zlata a po dokončení obsahovat celkem 3600 bílých a černých diamantů a špičkový filtr N99. Její cena bude 1,5 milionu dolarů, v přepočtu tedy více než 33 milionů korun.

Nejluxusnější rouška bude stát přes 33 milionů korun

Styl
Foto: archiv firmy

Bílá rouška vyniká zdobením z bílých diamantů a safírů. Cena 850 000 Kč. ALO Diamonds

Reklama

Související témata:

Související články

Maxišaty, ideální kousek do parného počasí

Srpnové teploty jako by chtěly dohnat chladný začátek léta. Tropické hodnoty nad třicítku proto nejsou ničím výjimečným. Jak se do tohoto tropického počasí...

Výběr článků

Načítám