Hlavní obsah

Červená: Barva, se kterou zabodujete nejen na Vánoce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Červená barva je letos jasným hitem, nabízí nekonečné možnosti pro kreativní kombinace. Bez ohledu na to, zda se rozhodnete pro odvážný monochromatický look, nebo subtilní doplněk, červená vám pomůže vytvořit výrazný a stylový outfit. Nebojte se experimentovat a nechte červenou barvu oživit váš šatník a celkový vzhled!

Foto: Profimedia.cz

Zleva: návrhářka Elizabeth Olsenová, modelka Emily Ratajkowski, britská princezna Kate

Článek

Červená je barvou síly, vášně a energie. Symbolizuje lásku, odvahu a vitalitu. V módním světě se červená často spojuje se sebevědomím a výrazným stylem. Tato barva může dodat vašemu outfitu výraz a přitáhnout pozornost, zároveň však vyjadřuje jistou dávku elegance. Letos je navíc opravdu v kurzu.

Tato barva sluší snad každé ženě, nejlépe ovšem vynikne na brunetkách. Dámy se díky ní cítí více žensky, na muže působí doslova jako magnet. I přesto, že se jedná o výraznou barvu, dá se kombinovat poměrně snadno. Nechte se inspirovat modely z řad celebrit.

Pokud se chystáte na ples nebo jinou akci, kde je vyžadována velká večerní, inspirujte se šaty modelky Kendall Jennerové. Model s dlouhým rukávem a stojáčkem je důkazem toho, že jednoduché šaty ve výrazné barvě jsou vždy trefou do černého.

Podobný efekt má také oblek. Letos se nosí zejména oversized modely s kalhotami s širokými nohavicemi ve stylu návrhářky Elizabeth Olsenové nebo moderátorky Ashley Robertsové. Dámský oblek v červené barvě se hodí i na večírky, stačí jej doplnit rolákem, crop topem nebo módní oblekovou vestičkou, která se nosí jen tak na holé tělo.

Pravidla pro nošení punčocháčů podle stylistů

Styl

Stylovou alternativou je pak červený overal, který má tu výhodu, že tvoří celý outfit. Nebojte se po něm sáhnout i ve vyšším věku. Zpěvačka Kylie Minogue je toho důkazem.

V případě, že chcete zazářit například na oslavách Nového roku, vsaďte na rudé mini, ve kterých nedávno zazářila například modelka Hailey Bieberová. Vsadit můžete také na pohodlnější úpletové šaty, které vypadají skvěle v kombinaci s černými kozačkami těsně pod kolena po vzoru modelky Emily Ratajkowski.

Elegantní, a přesto efektní volbou je červený kabát, který fantasticky ozvláštní váš běžný look. Hodí se ale i na společenské akce. Vyrazit v něm můžete například na koncert či do divadla, podobně jako britská princezna Kate.

V případě, že si nejste jisté červenou barvou, vsaďte na pohodlnou kombinaci červeného svetru a džín po vzoru Gigi Hadidové.

Nenápadným tipem, jak dostat červenou do svého šatníku, je pomocí doplňků. Inspirovat se můžete opět Ashley Robertsovou, která vsadila na vánoční kombinaci bílého setu a červených lodiček a kabelky.

Inspirace na vánoční večírky ve stylu Paco Rabanne

Vánoce

Kůže, kašmír, vlna a drahé kovy. Jak pečovat o luxusní materiály

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám