Hlavní obsah

Barva nadcházející sezony: Čokoládově hnědá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzim je obdobím, které nás obklopuje teplými barvami a nostalgií po letních dnech. Mezi těmito barvami letos vyniká hnědá. Je hlavním trendem nadcházející sezony a přináší do našich šatníků hloubku a teplou eleganci. Zamilujte si ji i vy.

Foto: Profimedia.cz

Zleva přehlídky značek: Brandon Maxwell, Hermès, Tory Burch

Článek

Hnědá je barvou, která je spojena s přírodou, což ji činí ideální volbou pro podzimní období. Tóny hnědé připomínají padající listí, zralé plody a teplou podzimní sluneční zář.

Hnědá může také symbolizovat stabilitu, spolehlivost a pevný základ. Je to barva spojená s pocitem útulna a bezpečí, což se v podzimním období, kdy se příroda začíná připravovat na zimu, stává zvláště významným. Podobně jako u stromů nám hnědá může připomínat důležitost péče o naše vnitřní „kořeny“ a pevný základ.

Tato barva, zejména pak odstíny tmavé čokolády a karamelu, se promítly snad do všech podzimních a zimních kolekcí světových návrhářů. Jak ji zařadit do svého šatníku?

Všestranná elegance

Hnědá je neobyčejně všestrannou barvou, která se snadno kombinuje s mnoha dalšími odstíny. Skvěle si rozumí se světlými béžovými, ale také jinými zemitými tóny.

Nebojte se ji kombinovat ani s černou barvou. Už dávno totiž neplatí, že černá a hnědá k sobě nejdou. Naopak, díky těmto základním barvám vytvoříte velmi elegantní a nadčasový look.

Foto: Profimedia.cz

Kombinace hnědé a černé v podání blogerky Tamary Kalinicové

Milovnice výraznějších barevných kombinací pak mohou hnědou rozbít například limetkově zelenou barvou nebo třeba růžovou ve stylu barbie-core. Nebojte se experimentovat!

Trendy pleteniny na přechodné období

Styl

Pokud přemýšlíte, jaký módní kousek v hnědé barvě si pořídit, vsaďte na kvalitu. Skvěle vypadají například pleteniny z kašmíru, ale i bavlny. Hnědý kardigan nebo třeba rolák můžete kombinovat s denimem nebo třeba klasickými černými kancelářskými kalhotami.

Velmi luxusním dojmem působí také hnědé kabáty, obzvláště pokud zvolíte model z vlny. Vsaďte na midi délku, která je již několikátou sezonu v módě a vypadá skvěle obzvlášť v kombinaci s širokými kalhotami.

V případě, že jste spíše sportovní typ, vsaďte na zkrácenou variantu péřovky nebo třeba módní bomber. Svůj look pak můžete doladit trendy ledvinkou.

Street style z kodaňského týdne módy

Styl

Reklama

Související témata:
Hnědá barva

Výběr článků

Načítám