Hlavní obsah

Anna Wintourová: Nekonečná láska k módnímu světu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Anna Wintourová, šéfredaktorka prestižního módního časopisu Vogue, není pouze jedním z nejvlivnějších lidí v odvětví módy, ale také symbolem elegance a stylu. Její život je přímo nabitý nejrůznějšími akcemi, přesto si její look drží stejná pravidla. Stejný účes, sluneční brýle a šaty po kotníky. Inspirujte se nadčasovým módním stylem i vy.

Foto: Profimedia.cz

Anna Wintourová

Článek

Znáte film Ďábel nosí Pradu, který je údajně inspirován Annou Wintourovou? Pokud ne, tak se na něj podívejte, pojednává totiž o nelidsky přísné šéfové, jejíž zaměstnanci musí zvládnout každý úkol a být pro ni k dispozici ve dne v noci.

Anna Wintourová je zkrátka považována za módní železnou lady své doby. Možná ale právě díky svému přísnému režimu, který vkládá do všeho, co dělá, si vybudovala svou neochvějnou pozici v proměnlivém světě módy.

Život podle přísného řádu

Asi byste těžko hledali jinou osobu, která striktně dodržuje každý den stejný režim. Zdroje se přou o to, jestli Anna začíná svůj den již v pět hodin ráno, nebo až v šest, ale jistotou je, že patří mezi prvotřídní ranní ptáčata. Následuje hodina tenisu, rychlá snídaně, úprava zevnějšku a nekonečný maraton schůzek, přehlídek a akcí, který přeruší jen oběd (vždy prémiový, mírně propečený steak a salát), po kterém již po celý zbytek dne nejí.

Marie Dánská: Z princezny koloběžky královnou stylu

Styl

Honosné akce jsou často spjaty s velkou časovou náročností. Pro Annu to ale neplatí. Nepatří totiž mezi noční sovy, a tak se pravidelně na akcích zdrží jen dvacet minut a pak odchází.

Jedinou výjimkou jsou módní přehlídky, na které přichází jako první a odchází mezi posledními.

Foto: Profimedia.cz

Anna Wintourová

Dokonalý vzhled

Annin vzhled je jejím ikonickým podpisem a funguje lépe než kdejaké logo. Stejný účes si drží od svých patnácti let.

Podle serveru Telegraph si v době tzv. týdnů módy dokonce nechává dělat foukanou rovnou dvakrát denně. Jednou brzy ráno a podruhé v podvečer.

Donedávna měla stejný přístup i k obuvi. Pravidelně nosila speciální model páskových sandálů na podpatku, které pro ni osobně navrhl módní návrhář Manolo Blahnik, tak aby co nejvíce lichotily jejímu tónu pleti. Dnes ale často sahá i po nepřeberných modelech kozaček. Vždy ale musejí být na podpatku.

Co se týče šatů, modely střídá často a ráda. Ve svých 74 letech jich má již pořádnou sbírku, a jak s oblibou říká např. pro Whowhatwear, nestydí se je recyklovat. Nejčastěji sahá po barevných květinových modelech s dlouhým rukávem. Dříve nosila šaty i bez rukávů a vystavovala své sportem vyrýsované paže.

Přes šaty s oblibou obléká kabát ve stejné délce. Často se jedná rovněž o vzorované modely, které ale k šatům na první pohled ladí. Jindy volí kožené modely v různých barvách.

V pořadu Go ask Anna (v překladu Zeptej se Anny) uvedla, že mezi klíčové módní kousky řadí jednoduchý svetr, klasické rozšířené kalhoty nebo sukni, jednoduchý kabát, boty, které opravdu milujete, a osobitý šperk.

Posledním jmenovaným zřejmě naráží na svoji bohatou sbírku krátkých náhrdelníků s výraznými kameny, na které nedá dopustit.

Co by oblékla dnešní Pretty Woman? Značku Jacquemus

Styl

Plesová sezona je v plném proudu. Jak dodržet dress code

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám