Hlavní obsah

Co by oblékla dnešní Pretty Woman? Značku Jacquemus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský módní návrhář Simon Porte Jacquemus představil svoji nejnovější kolekci pro období jaro/léto 2024. Přehlídka se tradičně konala mimo Paříž a opět se nesla v duchu velkolepé podívané. I tentokrát se návrhář inspiroval lokalitou přehlídky - uměleckou galerií se sochami švýcarského umělce Alberta Giacomettiho.

Foto: Profimedia.cz

Gigi Hadidová na přehlídce Jacquemus

Článek

Přehlídky návrháře Simona Porteho Jacquemuse jsou do poslední chvíle zahaleny tajemstvím. Jediné, co lze dopředu tušit, je hvězdná lokalita, která často odráží samotnou kolekci a inspiruje se jí. Své návrhy již designér představil například v levandulovém či pšeničném poli nebo na jedné z nejkrásnějších havajských pláží.

Tentokrát svou kolekci s názvem Les Sculptures (ve francouzštině sochy) předvedl v umělecké galerii La Foundation Maeghts s výhledem na Saint-Paul de Vence na jihu Francie, kde se nachází sbírka švýcarského umělce Alberta Giacomettiho.

Na mole nechyběly nejlepší modelky současnosti, mezi nimi například Emily Ratajkowská nebo návrhářova múza Gigi Hadidová, která celou přehlídku otevřela oděná do koženého kabátu v barvě másla se zakřivenými rukávy a kulatým výstřihem.

Pět zajímavostí o Jacquemusovi, jednom z nejtalentovanějších návrhářů současnosti

Styl

Barevná paleta se nesla v duchu aktuálních trendů. Nechyběly modely v sytě červené ani již zmíněné máslově žluté, což je barva, která se objevila i u dalších návrhářů, a proto se předpokládá, že bude nejvýraznějším trendem letošního jara a léta. Kolekci ozvláštňovalo pár kousků ve vzoru inspirovaném leopardí kůží.

Střihům dominovala 80. léta a mnoho modelů tak volně připomínalo kostýmy prostitutky Vivian z ikonického filmu Pretty Woman. Nechyběly obří rukávy, ramenní vycpávky, zvýrazněná silueta pasu, svetry přehozené přes ramena či kostýmky v šedé barvě.

Součástí kolekce bylo také pár kousků z transparentních materiálů, což je opět horký trend pro nadcházející sezonu.

Přehlídky se zúčastnilo mnoho celebrit. Mezi nimi příhodně herečka Julia Robertsová nebo Kristin Davisová, která si zahrála mimo jiné v Sexu ve městě. Krásná brunetka si pro tuto příležitost oblékla žlutý kalhotový kostým, který sladila s doplňky. Vše samozřejmě od značky Jacquemus.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Kristin Davisová

Foto: Profimedia.cz

Návrhář Simon Porte Jacquemus s herečkou Julií Robertsovou

Návrhář Jacquemus představil svoji kolekci v solných bažinách

Styl

Návrhář Jacquemus uspořádal velkolepou přehlídku na havajské pláži

Styl

Může se vám hodit na Zboží.cz: Pretty Woman DVD

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám