Hlavní obsah

Aerobik na podpatcích pomáhá s hubnutím a zdokonaluje chůzi

Novinky, das

Aerobik sám o sobě již nepatří k příliš oblíbeným pohybovým aktivitám, a tak jeho milovníci neustále hledají, čím by jej zatraktivnili. V Americe tak zažívá doslova boom aerobik na podpatcích, který prý pomáhá s hubnutím, ulevuje nohám a zároveň zdokonaluje chůzi i na velmi vysokých jehlových podpatcích.

Podívejte se, jak vypadá lekce aerobiku na podpatcích

 
Článek

Vysoké podpatky dokážou nohy zatraktivnit a dodat tak ženám větší sebevědomí. Ne každá žena se v nich ale cítí dobře a umí v nich skutečně chodit. Proto hiphopová tanečnice Kamilah Barrettová vytvořila soubor cviků, které by měly ženám pomoci zdokonalit se v chůzi i na těch nejvyšších jehlových podpatcích.

"Cviky se zaměřují na svaly, které podporují uvolněný postoj a plynulý pohyb na vysokých podpatcích. Málokdo si totiž uvědomuje, že chůze na podpatcích je skutečně sport, a tak jako jiný pohyb, potřebuje ke zdokonalení techniky, posílit určité svalové partie," upozorňuje Barettová.

Aerobik na podpatcích se tak zaměřuje nejen na posílení svalů na dolních končetinách, ale i zádových a břišních. Vše je o správném postoji a pak také schopnosti správně rozložit váhu při dopadu chodidla.

Rozhodně se nejedná o žádný odpočinkový sport, ženy se při něm pořádně zapotí, a tak kromě lepší chůze je motivuje i hubnutí.

Reklama

Výběr článků

Načítám