Hlavní obsah

10 důvodů, proč se těšit na jaro aneb Trendy pro nadcházející sezonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mrazy povolují a móda se pomalu začíná vybarvovat. Jaké trendy nás letos čekají?

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Balmain

Článek

V barvě másla

Novým odstínem, který se objevil na přehlídkových molech, je butter yellow. Jde o světlou žlutou, která se blíží téměř k teplé krémové. Noste ji s ostatními pastelovými odstíny nebo naopak s kontrastní černou.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Kristin Davisová na přehlídce Jacquemus v modelu stejné značky

Vesty

Nejžhavějším trendem posledních sezon jsou bezesporu vesty. Vybírat můžete mezi pletenými nebo můžete vsadit na styly vycházející z tradiční pánské krejčoviny.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Hermès

Kolekce inspirovaná hmyzem nebo robotické dítě. Pařížský týden módy opět šokoval

Styl

Pyžamové košile

Velké oblibě se těší košile, konkrétně varianty, které mají původ v pánských pyžamových košilích. Poznávacím znamením je volnější střih, spadlá ramena nebo srolované rukávy a ideálně proužek.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Dries Van Noten

Zvonům neodzvonilo

Milovníky 70. let jistě potěší zpráva, že se do módy vrací zvony. Nosí se ve všech materiálech včetně denimu a manšestru. Poznávacím znamením je extra vysoký pas a rozšířené nohavice. Ideální kombo pro maximální prodloužení nohou.

Foto: archiv značky

Herečka Emma Chemberlainová v nové siluetě džín Levi’s

Efektní třásně

Užijte si možná trochu více pozornosti, než na kterou jste zvyklá. Detail v podobě třásní se bude nejčastěji objevovat jako zakončení na šatech, sukních i kabátech.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Gucci

Volná pata

Nazývat je lodičkami by nebylo přesné. Tzv. slingbacks jsou totiž uzavřené jen napůl. V hlavní roli je pásek nad patou, díky kterému bota hezky drží, ale zároveň je pohodlná. Ideální obuv na přelom sezony jaro/léto.

Foto: Profimedia.cz

Street style z Milána

Ukažte ramena

Odhalená šíje je velkým trendem tohoto jara, ať už jde o asymetrické průstřihy a vykukující rameno, nebo o horizontální výstřih podél obou paží.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Tory Burch

Nesmrtelné puntíky

Puntíkovaný vzor se pravidelně vrací do módy už od 30. let. Je elegantní, variabilní a sluší všem. Letos se nosí ve velkém, vyzkoušejte například kombinaci dvou puntíkovaných kousků v různých barvách!

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Balmain

Ve jménu růže

Královna všech květin zažívá velkolepý návrat. Symbol růže se objevil hned v několika módních kolekcích, a populární značka Magda Butrym si na něm dokonce postavila image. Růže se nosí na topech, šatech a skvěle vypadá i na tenké šňůrce uvázaná kolem krku nebo místo pásku.

Foto: Profimedia.cz

Tanečnice Julianne Houghová v trendy outfitu

Návrat 90. let

Móda z 90. let na nás útočí ze všech stran. Letos se vrací zejména kancelářský styl z tohoto období. Zapátrejte ve svém šatníku po oversized sakách s ramenními vycpávkami nebo obřích baloňácích ve stylu detektiva Columba a stáhněte je úzkým páskem.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Max Mara

Co by oblékla dnešní Pretty Woman? Značku Jacquemus

Styl

Přijměte pozvání do první řady na přehlídky značek Chanel, Dior nebo Armani

Styl

Reklama

Výběr článků

Načítám