Článek
Jameson Ginger |
---|
Suroviny: 5 cl Jameson Irish Whiskey, 10 cl zázvorové limonády, citron/limetka (případně pár tenkých plátků oloupaného zázvoru), led |
Postup: Do sklenice na led dávkujte whisky, přidejte zázvorovou limonádu, promíchejte a na okraj sklenky zavěste dílek citronu nebo limetky na případné dochucení. Na hladinu můžete (ale nemusíte) položit pár tenkých řezů zázvoru pro zvýšení aroma. Sláinte! |
Jameson Select cocktail dle Jana Braniše z Bugsy´s Baru |
---|
Suroviny: 5 cl Jamesonu Select Reserve, 0,75 cl javorového sirupu, vymáčknout osminku limetky, 1 střik Jerry Thomas Bitters, sušená limetka a celá skořice na ozdobu |
Postup: Whisky smícháme se sirupem, šťávou z limetky, a střikem Jerry Thomas Bitterem. Nalijeme do sklenky, ozdobíme tyčinkou skořice a sušenou limetkou. |
Mattoni Rh+ |
---|
Suroviny: 2 cl džusu Granini grep, 2 cl bitter sirupu, 2 cl Grenadiny, 2 cl citrónové šťávy, perlivá Mattoni na dolití, rozmarýn a plátek grepu na ozdobu. |
Postup: Ingredience smícháme v shakeru, dolijeme perlivou Mattoni a ozdobíme rozmarýnem a plátkem grepu. |
Martini Royale |
---|
Suroviny: 5 cl Martini Prosecco, 5 cl Martini Rosato, led, plátek pomeranče na ozdobu |
Postup: Do větší sklenice na víno vložte led, nalijte 5 cl Martini Prosecco a 5 cl Martini Rosato, poté promíchejte. Pro dokonalé sladění chutí obou ingrediencí je nutné dodržet popsané pořadí. Vermut je totiž těžší než sekt – proto je vhodné přidávat jej jako poslední. Na závěr dozdobte plátkem pomeranče. |
Red Carpet Martini |
---|
Suroviny: 4 cl Finlandia vodky, 8 cl brusinkového džusu, 3 cl džusu z červeného pomeranče |
Postup: Smíchejte všechny ingredience v shakeru a vlijte do sklenice na martini. Okraj skleničky ozdobte červeným cukrem. |
Tančící brusinky |
---|
Suroviny: Bohemia sekt Prestige Chardonnay, sušené brusinky |
Postup: Do sklenky nalijte sekt a následně do ní vložte 5 kusů sušených brusinek, které je ale nutné před vhozením do nápoje propláchnout vlažnou vodou. Brusinky díky bublinkám neleží na dně, ale tzv. vesele tančí po skleničce. |
Růžová planeta |
---|
Suroviny: 1 dcl Bohemia Sektu brut, 25 ml jahodového likéru, 60 ml jahodového pyré, 15 ml citrónové šťávy, 1 lžička cukru, led |
Postup: Do sklenice na bílé víno nalijte 25 ml jahodového likéru a přidejte lžičku cukru. V další nádobě smíchejte jahodové pyré, citrónovou šťávu, přidejte trochu ledu a vše slijte do vinné sklenice. Nakonec nalijte decilitr šampaňského nebo sektu. Skleničku vyšperkujte, třeba jahodami nakrájenými na polovinu. Růžovou planetu podávejte s krátkým brčkem. |
Koktejl Hugo |
---|
Suroviny: Bohemia sekt, bezinkový sirup monin, limetka, led |
Postup: Do skleničky dáte kostky ledu, zalijete sektem, přidáte bezinkový sirup a trochu vymačkané limetky. |
Koktejl Desátá |
---|
Suroviny: Bohemia Sekt Prestige brut, maliny |
Postup: Do míchací sklenice vložte čtyři maliny a důkladně je rozmačkejte. Poté přilijte sekt a promíchejte lžící. Přelijte do štíhlé sklenice typu flétna, ozdobte čerstvými malinami a mátou. Pak už si jen vychutnejte jedinečný koktejl. |
Campari Orange |
---|
Suroviny: 4 cl Campari, pomerančový džus, plátek pomeranče na ozdobu, led |
Postup: V long sklenici smícháme Campari a pomerančový džus. Přidáme pár kostek ledu. Zdobíme výsečí pomeranče. |
Beton Bitter |
---|
Suroviny: 0,4 cl Becherovky Original, tonik, led, plátky pomeranče, limety, citrónu, zástřik KV 14 |
Postup: Do vinné sklenice plné ledu nalijte Becherovku Original, tonik a doplňte plátky citrusů. Na závěr zastříkněte aperitivem KV14. |
Spring field |
---|
Suroviny: 15 ml Becherovky Original, 15 ml broskvového džusu, šampaňské, na ozdobu: spirála z pomerančové kůry |
Postup: Do sklenice na šampaňské nalijte becherovku, přidejte broskvové pyré a promíchejte. Na závěr dolijte perlivou vodou nebo šampaňským a ozdobte spirálou z pomerančové kůry. |
N 11 |
---|
Suroviny: 4 cl Absolut vodky, 6 cl grepového džusu, 2 cl Grenadiny |
Postup: Připravíme si předchlazenou skleničku, do šejkru vložíme kostkový led a ingredience (4 cl Absolut Vodky, 6 cl grapefruitového džusu, 0,25 cl Grenadiny). Prošejkrujeme a scedíme do předem připraveného skla. Ozdobíme a podáváme. |
Absolut Cocktail |
---|
Suroviny: 2 cl Absolut vodky, 2 cl Martini Rosso, 2 cl Amaretta, 2 cl Campari |
Postup: Do skla si připravíme kostkový led, do míchací sklenice vložíme kostkový led a ingredience (2 cl Absolut Vodky, 2 cl Martini Rosso, 2 cl Amaretta, 2 cl Campari). Promícháme barovou lžičkou a scedíme přes sítko do předem připraveného skla. Ozdobíme a podáváme. |
Campari Orange Passion |
---|
Suroviny: 4 cl Campari, 1 lžička hnědého cukru, pomerančový džus, ledová tříšť, 2 kousky pomeranče |
Postup: V long sklenici lehce rozmačkáme pomeranč spolu s cukrem, pak po okraj sklenice dosypeme ledovou tříšť. Nalijeme campari a nakonec zalijeme pomerančovým džusem. Můžeme zdobit koktejlovou třešní. |
Pražský borec |
---|
Suroviny: 4 cl Pražské vodky, 2cl Dynybyl Griotte, 2dl energy drinku |
Postup: Všechny ingredience postupně nalijte na led do sklenice. Možno ozdobit limetkou. |
Ananasová chladivka (pro 10 lidí) |
---|
Suroviny: 10 pohárků citrónové zmrzliny, 120 g ananasu, 50 g třešní z kompotu, 0,6 dl Dynybyl Griotte, ¼ l sektu, ideální je Bohemia Sekt brut, 250 ml smetany ke šlehání |
Postup: Ananas nakrájejte na kostičky a čtvrtinu dejte stranou. Zbytek zamíchejte do citrónové zmrzliny společně s vypeckovanými třešněmi. Dobře vychlazené pohárky na šerbet vypláchněte likérem Dynybyl Griotte a skleničky do poloviny naplňte zmrzlinou. Dolijte Bohemia Sektem brut a ozdobte šlehačkou a zbytkem ananasu. |
Frosted Grant´s |
---|
Suroviny: 50 ml Grant´s Family Reserve, 50 ml kakaového likéru, vanilkový lusk |
Postup: Naplňte sklenici ledem. Whisky a kakaový likér dobře promíchejte koktejlovou lžičkou. Dozdobte vanilkovým luskem. |