Hlavní obsah

Na parádu si potrpí holky i kluci

Právo, Jana Tomsová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svátek dětí a blížící se prázdniny jsou příležitostí, jak udělat potomkům radost v podobě něčeho nového na sebe. Aby překvapení dobře dopadlo, zvlášť u těch větších, vyplatí se nákup předem prokonzultovat.

Foto: Archiv firem Neckerman, Quelle, Sanu Babu, Bonprix, Baťa, New Yorker, Deichmann, Sketchers, Scholl, Právo

Dlouhé tričko se dá nosit samostatně jako minišaty nebo s legínami, které tvoří součást kompletu (vlevo). Top má nastavitelná ramínka a stahovací stuhou zvýrazněný zvýšený pas. Ohrnutí na džínách je přišité napevno (vpravo)- Bonprix.

Článek

Alfou a omegou šatníku malých i odrostlejších je promyšlená skladebnost, umožňující průběžné doplňování a kombinování po částech. Směrodatná není samozřejmě jenom paráda, ale také funkční vlastnosti.

.: Pásek s hravými motivy udělá dětem radost.foto: Právo/Archiv New Yorker

Výdobytkem v dětském oblečení jsou výrobky s ochranným faktorem 50+. Svou funkci neztrácejí ani po vyprání nebo ve vlhkém stavu. Znamená to, že děti mohou pobýt na slunci padesátkrát déle než v běžné bavlně.

Přestože je odívání pro nejmladší generaci odrazem módy dospělých, určité dětské prvky by chybět neměly. Styl stará - mladá není to nejlepší.

I pro děti je na některé oděvní součásti módní černá, vždy však s barevným doplňkem.

.: Děti nosí šperky - vždy ale s ohledem na věk. foto: Právo/Archiv New Yorker

V dívčí paletě opět převažují růžová, červená, bílá a modrá. Klukům by se mohla líbit hnědá s oranžovou nebo modrá s šedou.

Jak kupovat boty

Nejhorší bývá strefit se do správné velikosti, která se za rok mění až třikrát. Rozhodující je nejen délka bot, ale také jejich šířka. Je-li přehnaná, noha klouže do špičky, kde vzniká nežádoucí tlak na prsty. Příliš úzká zase omezuje krevní oběh. Před prsty by mělo zůstat v botě 10 až 15 milimetrů. Polovina z toho je rezervou pro volný pohyb prstů při chůzi, druhá pro růst nohy.

.: Dětská obuv v moderních barváchfoto: Právo/Archiv Sketchers

V dívčí obuvi letos dominují pestrobarevné modely s převládající bílou, chlapcům ponechali návrháři uzavřenou klasiku, která je pro aktivní pohyb nejlepší.

Reklama

Související témata:

Související články

OBRAZEM: Plavky pro celou rodinu

Na dovolenou u vody, ať už půjde o rybník, nebo velkou slanou louži, jsou zapotřebí nej méně dvoje plavky, lépe však troje. Protože ani kvalitní plavkovina...

Šaty z pohádek Tisíce a jedné noci

Orientální tanec je pro mnohé ženy relaxací. Tento druh tance přináší také zpevnění svalů, které by jste jinak procvičili jen těžko. Mimoto se jedná...

Vybrat vhodnou hračku je umění

Pozvání na oslavu Dne dětí do rodiny kamarádky, která má tři děti, mělo za následek velkou bezradnost před plnými regály v obchodě, kde jsem jim chtěla koupit...

Výběr článků

Načítám