Hlavní obsah

Jak rozhýbat děti i rodiče? Inspirace na zábavné cvičení na doma i zahradu

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dlouhé době, kdy děti trávily většinu času převážně doma a u svých počítačů či tabletů, máme před sebou prázdniny, a tedy ideální čas, kdy dát dětem šanci odpočinout si od většiny moderních technologií a více se zaměřit na pohyb a koordinaci.

Cvičení rodičů s dětmi - 1. tréninková sestavaVideo: Novinky

 
Článek

Protože děti následují často své rodiče, připravili jsme pro vás s fitness trenérkou Nikolou Bartákovou a Mikaelem Pančákem z Panci mezinárodní hokejové školy tři série cvičení s dětmi, které vás i děti budou bavit a pomohou vám na maximum využít čas prázdnin k návratu do normálu.

1. tréninková sestava

Na začátku sestavy naleznete zábavné hry na zahřátí. Následují cviky na koordinaci a rychlost, posílení středu těla a koordinaci oko–ruka.

Video se sestavou naleznete v úvodu článku.

2. tréninková sestava

Tentokrát pro cvičení budete potřebovat stužku, izolačku a tenisák. Opět se začíná několika zábavnými hrami na zahřátí. Následují cviky na koordinaci a posílení středu těla rodičů. Poté následují koordinační cviky s tenisákem.

Cvičení rodičů s dětmi – 2. tréninková sestava.Video: Novinky

3. tréninková sestava

Tentokrát jsou cviky zaměřené na zapamatování a obratnost. Následují cviky, které se dají využít i v rámci nejrůznějších soutěží. Pro rodiče jsou připravené funkční cviky a pro děti opět několik cviků pro posílení středu těla.

Cvičení rodičů s dětmi – 3. tréninková sestava.Video: Novinky

Reklama

Související témata:

Související články

Dost dobrý rodič je lepší než ten perfektní

Být v něčem dostatečně dobrý nezní zrovna jako vysněný cíl. I jako rodiče chceme být opravdu skvělí. Jenže pokud jsme „jen” dost dobří rodiče, můžeme tím našim...

Výběr článků

Načítám