Hlavní obsah

Italské poslankyně mohou kojit přímo v parlamentu

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Členka italského parlamentu Donatella Porettiová zvítězila nad kolegy a vydobyla si v práci místnost, kde může kojit své tříměsíční dítě. Porettiová kojila dceru přímo před zraky kolegů až do doby, než pro ni našli zdravější a intimnější místo. Místnost, kterou původně užívali parlamentní pomocníci, nyní byla předělána na ošetřovnu. Porettiová apeluje na kolegyně z ostatních zemí ke stejnému kroku.

Článek

"Jsem samozřejmě šťastná za takový výsledek jednání. Jen bych si přála, aby to přišlo o něco dříve," řekla Porettiová italské agentuře ANSA. Chce tak jít příkladem matkám, které se rozhodnou po několika týdnech dítě odstavit od kojení a vrátit se do práce.

Italská asociace pediatrů před takovým chováním matek varuje. "Lišíme se v tomto případě od ostatních evropských zemí. V Itálii jsou jesle přeplněné dětmi. Paní Porettiová to vyřešila skvěle. Kéž by to šlo podobně i v ostatních zaměstnáních," uvedl prezident Asociace Giuseppe Saggese.

O tom, co dělá Porettiová s dítětem během jednání parlamentu, agentury nepíší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám