Hlavní obsah

Tenisová kariéra Kurnikovové v ohrožení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pokračování tenisové kariéry ruské krásky Anny Kurnikovové je ve hvězdách. Dvaadvacetiletá blondýnka se potýká se zraněním zad a její okolí připouští, že se už nemusí na dvorcích objevit.

Foto: archiv

Don Airey

Článek

"V současném zdravotním stavu není Anna schopna pravidelně nastupovat na turnajích," poznamenal agent hráčky Phil De Picciotto na stránkách francouzského sportovního deníku L'Equipe. "V minulých šesti měsících to často zkoušela, ale i ve chvílích, kdy se cítila lépe, nebyla v takové pohodě, aby mohla hrát tak dobře, jako bez zranění," dodal.

:. ANKETA: Anna Kurnikovová se už dávno nepohybuje v popředí žebříčku. Je podle vás alespoň stále jedničkou mezi tenisovými kráskami? Hlasujte na konci článku.

Letos nastoupila ruská kráska jen do pěti turnajů, kvůli zranění vynechala grandslamové French Open a Wimbledon. Nedávno navíc oznámila, že celá letní sezóna na tvrdých površích, včetně US Open, je pro ni ztracena.

Kurnikovová vstoupila do tenisového cirkusu jako nadějná teenagerka, nikdy však nedokázala naplnit ambice. Pouze v roce 1997 pronikla do semifinále Wimbledonu, o tři roky později vyskočila v žebříčku na své dosavadní maximum - osmou příčku. Nikdy se jí nepodařilo vyhrát turnaj okruhu WTA ve dvouhře a novinové stránky plnila ve zcela jiných rolích. Díky reklamním kontraktům ale přesto patří mezi královsky placené hráčky.

Anketa

Anna Kurnikovová se už dávno nepohybuje v popředí žebříčku. Je podle vás alespoň stále jedničkou mezi tenisovými kráskami?
ano
44,5 %
ne
55,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 164 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Kurnikovovou budou honit na tenisovou špici

Po otevřeném šampionátu Austrálie, ze kterého první tenisová sexbomba vyletěla už ve druhém kole, nebylo o slavné Rusce takřka nic známo. Vyšlo najevo,...

Výběr článků

Načítám