Hlavní obsah

Kurnikovová chce zachránit kariéru, vrací se k základům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Tenisová kariéra Anny Kurnikovové je v troskách, ale ruská kráska se s tím nehodlá smířit. Prudký pád chce zastavit drastickým opatřením: na čas opustí turnaje prestižní série WTA a začne objíždět podniky nižší kategorie, tzv. challengery.

Foto: Martin Tlustý

Ještě čitelné, avšak již omšelé zákazové cedule byly v Kralupech nedávno nahrazeny zbrusu novými. Důvodem byla zbytečná smrt na zdejších kolejích.

Článek

Naposledy startovala Kurnikovová na turnajích ITF před sedmi lety. Jenže na posledních pěti podnicích série WTA se Ruska loučila v prvním kole hned čtyřikrát, a proto se rozhodla vrátit k základům.

Její radikální rozhodnutí není v dějinách profesionálního tenisu ojedinělým, v roce 1998 se takto povedlo znovu nastartovat kariéru Američanovi André Agassimu. Ten se tehdy ve světovém žebříčku propadl až na 141. pozici, ale již o rok později vyhrál French Open a vrátil se na tenisové výsluní.

Nenaplnila očekávání

Jednadvacetiletá Kurnikovová vstoupila do WTA Tour před šesti lety, v premiérovém roce 1997 také postoupila do wimbledonského semifinále. Vše se zdálo být skvěle připravené, pro mnohé bylo jen otázkou času, kdy vyhraje svůj první turnaj a kdy zaujme pozici jedničky. Ale nic z toho se nestalo, během šesti let na 'tour' nepozvedla nejfotografovanější sportovkyně světa nad hlavu žádnou trofej.

V současnosti sedmašedesátá hráčka světového pořadí se již pro příští týden přihlásila na turnaj v americkém Dothanu s dotací 75 tisíc dolarů. Doufá, že se jí tam podaří navázat na dva tituly z turnajů ITF v Midlandu a Rockfordu.

Sponzoři se dále hlásí

O to, že by ji docházely možnosti mimotenisových příjmů, se ovšem stagnující hvězdička zatím nemusí bát. Ani nevýrazné výkony totiž neubraly ze zájmu sponzorů. Ti každý rok připraví novou kolekci, nové reklamy a nové produkty. Zda ale budou sponzoři ochotni Rusce platit horentní částky i za to, že bude jejich výrobky předvádět na podřadných turnajích, se teprve uvidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Kurnikovovou budou honit na tenisovou špici

Po otevřeném šampionátu Austrálie, ze kterého první tenisová sexbomba vyletěla už ve druhém kole, nebylo o slavné Rusce takřka nic známo. Vyšlo najevo,...

Výběr článků

Načítám