Hlavní obsah

Šimíček pozvedl hru mistra

Novinky, Martin Kézr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Trenér hokejové Sparty Alois Hadamczik po urostlém centrovi Romanovi Šimíčkovi moc toužil. A věděl proč. Šimíček dokáže být vůdcem týmu a umí dát hře myšlenku. Hadamczikovo přání se podařilo splnit na poslední chvíli - těsně před lednovou uzávěrkou přestupů, kdy 31letý exostravský bijec přišel z finského angažmá.

Článek

"Dlouho jsem se rozhodoval, zda do Sparty vůbec jít. Pořád se ještě rozkoukávám, zatím to ale vychází nad očekávání dobře," říká Šimíček, v play-off s 2 góly a 7 asistencemi nejproduktivnější hráč mužstva. "V boji o titul nezáleží na jednotlivcích, nýbrž na celém týmu. Já osobně nejsem s výkony úplně spokojen nikdy a vždy říkám, že ještě mohu hrát lépe," odmítá chválu.

Sedm kroků k titulu

"Těžko se odděluje od puku, umí v pravý čas nahrát a hlavně je to vítězný typ," oceňuje však přínos severomoravského krajana Hadamczik. "Chci nejen sobě dokázat, že umím hrát hokej a dokážu být prospěšný tým. Někdy mi ale trenéři vyčítají, že raději nahrávám než střílím. Nejdůležitější je, že jsem se dal zdravotně dohromady," vypráví útočník.

Od Šimíčkova příchodu začala proměna nejistého, chybujícího mužstva v agresivní, sebevědomý celek, který může reálně uvažovat o obhajobě titulu. "Nepřipisuji si žádnou velkou zásluhu, našemu útoku prostě vyšlo první kolo play-off. Největší výhodou Sparty je, že má silné všechny řady, ale zase na druhou stranu se proti ní chce každý vytáhnout," tvrdí útočník, toužící po ligovém prvenství: "Ještě jsem titul nikdy neudělal, ale zatím jsme daleko. Potřebujeme k němu ještě sedm vítězství."

Reklama

Související témata:

Související články

Jihočeši neovládli nervy a opět prohráli

Po nevídaně vzrušujících událostech, ostrých slovech mezi hráči a křiku trenéra Českých Budějovic Jaroslava Pouzara, ale i krásných gólech, dokráčela Sparta...

Sparta nakročila do semifinálových vrátek

Sparta si díky trpělivé hře a gradujícímu výkonu gólmana Břízy připsala třetí vítězství ve čtvrtfinálové sérii s Českými Budějovicemi a o svém postupu...

Výběr článků

Načítám