Hlavní obsah

Čtyřminutový výpadek připravil Jihočechy o naději

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jen třináct minut hráli hosté zodpovědně to, co si předsevzali, pak ovšem během necelých čtyř minut darovali trestuhodnou nedisciplinovaností Spartě vedení v sérii.

Foto: Josef Zajíc

Jediný podpůrný pilíř stojí mimo tok řeky Ostravice. Foto 23.3.2011

Článek

Mistra na začátku svazovala nervozita, nikdo se nikam nehrnul a ubohá návštěva byla naladěna, podobně jako v základní části, na komorní notu. Jenže exsparťan Slavík stupidně poslal svůj tým do dvojnásobného oslabení a důrazný Šimíček bleskově, už po 9 vteřinách, došťouchal kotouč za Hudáčka.

Po dvou minutách se kuriózně v krkolomném pádu trefil Šrek a když Ujčík proměnil sólo, byla na jihočeské lavici nálada jako na pohřbu. Z devíti střel dostali tři branky... "Ten výpadek nás stál celý zápas. Jinak jsme ale hráli dobře," pravil kouč poražených Jaroslav Pouzar.

Mdlý Martincův útok

Trenér Hadamczik ve druhém dějství nasadil do hry i Martincovu řadu a čekalo se, co že se bude dít. Budějovičtí bez velkého elánu bruslili, do první velké šance se dostali až přesně v polovině a ta se zdála být vrcholem zmaru. Bartoš ve skvělé pozici tak dlouho váhal, až se dostal za branku.

Naděje jim svitla až vinou zaváhání gólmana Břízy. Ten procedil bombu S. Procházky bezmála od půlky, puk mu zůstal za betony a videorozhodčí Michálkovu dorážku posvětil.

Sparta ovšem znovu stáhla z ledu čtvrtou řadu a kontaktní branku si dát nenechala, v urputném závěrečném dějství protivníka nepustila do vyložené šance, byť měl Bříza 14 zákroků oproti 5 Hudáčkovým. "Martincův útok mě zklamal. Chyběla jim agresivita bruslení, byli mdlí," kroutil hlavou Hadamczik.

SPARTA vs BUDĚJOVICE 3:1 (3:0, 0:1, 0:0)
1. třetina
2.BudějoviceMichálek (2 min. - faul loktem)
8.BudějoviceSlavík (2 min. - hrubost)
8.SpartaKratěna (2 min. - hrubost)
13.BudějoviceJasečko (2 min. - držení)
14.BudějoviceSlavík (2 min. - krosček)
14.SpartaŠimíček (Nedvěd)1:0
16.SpartaŠrek (Šimíček)2:0
18.SpartaUjčík (Havelka)3:0
2. třetina
35.BudějoviceBarinka (2 min. - podražení)
37.BudějoviceMichálek (S. Procházka)3:1
3. třetina
43.BudějoviceMíka (2 min. - hrubost)
43.SpartaNedvěd (2+2 min. - hrubost)
44.BudějoviceŠtraub (2 min. - krosček)
59.BudějovicePower-play
Ostatní statistiky
3Vyloučení7
1Využití0
0V oslabení0
1Stav série0
Rozhodčí: Rejthar, Homola - Pešek, Křivský. Diváci: 4166.
Sestavy
Sparta
Bříza - Nedvěd, Srdínko, Richter, Šrek, F. Ptáček, Jiruš - Kratěna, Broš, Tomajko - Paroulek, Leška, Bělohlav - Ujčík, Šimíček, Havelka - od 20. navíc P. Martinec, od 23. navíc Zelenka a Kubinčák.
Budějovice
Hudáček - Jindra, Babka, R. Suchánek, Slavík, Jasečko, Barinka - Míka, Turek, Bartoš - Štrba, Štraub, Rob - Šimánek, Michálek, S. Procházka.

Reklama

Související články

Vsetínští ztroskotali na Málkovi

Slávisté v prvním čtvrtfinálovém duelu přehráli Vsetín větším důrazem a lepší produktivitou, záda jim navíc jistil spolehlivý Málek, jenž zneškodnil všechny...

Výběr článků

Načítám