Hlavní obsah

Olympijským vítězům ukradli brokovnice

– BRNO
Novinky, Karel Felt

Před čtrnácti dny přišli v Brně ukrajinští olympijští vítězové Mikola Milčev ve skeetu a Dmytri Monakov v trapu o svoje závodní brokovnice. Pro střelce je to těžká ztráta nejen kvůli vysoké hodnotě zbraní, ale hlavně proto, že jsou dělány na míru. Oba však na evropský šampionát do Brna přijeli a budou startovat se starými ruskými brokovnicemi Tula.

Foto: Martin Tlustý

Noční osvětlení zámku Nelahozeves v sobotu 1. září při čelním pohledu.

Článek

"Je to hrozně nepříjemné. Pochopitelně bychom si je poznali, jenže už mohou být kdekoliv jako trofeje od olympijských vítězů. Musel jsem si připravit jinou zbraň, ale samozřejmě to není nejlepší," konstatoval Mikola Milčev, který v Sydney zvítězil před Petrem Málkem. Obdobě na tom byl přemožitel Miroslava Bednaříka ze Soulu Dmytri Monakov. "Střelec si na svoji zbraň zvyká delší čas, sžívá se s ní. Je to pro nás handicap, ale už se stalo, že střelec vyhrál s novou nebo náhradní zbraní," dodal druhý z Ukrajinců.

Pět účastnických míst ve skeetu a trapu pro olympijské hry v Aténách je velkým lákadlem, takže do Brna se sjela kompletní evropská brokařská špička. Včetně juniorů a juniorek bude startovat celkem 431 reprezentantů 42 zemí.

Zítra startuje trap (finále mužů je v sobotu), v pátek se přidají skeetaři, finále bude v neděli. V pondělí zakončí šampionát už bez české účasti doubletrap. "Hovořit v této chvíli o formě nemá smysl. Když řeknu, že kluci vypadají dobře, nemusí to být zítra pravda. Už první položky ukáží, jak na tom jsou," říkal zadumaný manažer brokařů Jan Dvořák.

Reklama

Související témata:
Skeet

Výběr článků

Načítám