Hlavní obsah

Žralok na Havaji usmrtil surfaře. Úřady uzavřely pláž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paia

Devětatřicetiletý muž zahynul o novoročním víkendu po střetu se žralokem u havajského ostrova Maui. Surfař při útoku predátora utrpěl těžká zranění, kterým po převozu do nemocnice podlehl.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tragický incident se podle CNN odehrál v sobotu ráno na severním pobřeží ostrova u obce Paia. Na místě zasahovala policie, která vyprostila oběť z vln pomocí vodního skútru.

„Po vylodění na pevnině prováděli zasahující policisté oživovací pokusy až do příjezdu zdravotníků, kteří muže převezli do nemocnice k dalšímu ošetření. Tam muž svým zraněním podlehl,“ potvrdila ve zprávě policie. Jednalo se o místního obyvatele z lokality Haiku, malé obce na severu ostrova.

Úřady po incidentu pláž uzavřely a vyvěsily varovné tabule. Podle serveru Hawai News Now šlo o sedmé setkání člověka se žralokem v havajských vodách v loňském roce, přičemž právě to sobotní skončilo smrtí napadené osoby.

Předtím byl poslední smrtelnou obětí žraloka v oblasti Havajských ostrovů muž, kterého mořský predátor napadl rovněž u ostrova Maui v prosinci 2022.

Muž přišel po útoku žraloka o nohu

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám