Hlavní obsah

Muž přišel po útoku žraloka o nohu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvacetiletého Itala napadl u pobřeží australského svazového státu Queensland žralok a způsobil mu taková zranění, že mladík přišel o nohu. Páteční incident se odehrál krátce poté, co se vydal do vln s potápěčskými brýlemi, šnorchlem a malou kamerou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Student Matteo plaval dále od břehu, protože chtěl být sám. Právě se totiž dozvěděl, že mu zemřel dědeček. „Najednou jsem ucítil pekelnou bolest v noze. Žralok mne táhnul od břehu,“ líčil svůj hororový zážitek.

Rukama se snažil rozevřít predátorovi tlamu, aby dostal končetinu ven. „To se mi s velkou námahou podařilo, i když jsem viděl, že noha je od kolene dolů pryč. Pak jsem plaval ke břehu, jak rychle to jen šlo,“ řekl dále Matteo podle listu La Repubblica.

„Křičel jsem ve strachu, že mne žralok dostihne a sežere. Volal jsem o pomoc na přítele Tommasa, který byl v tu chvíli na pláži,“ pokračoval mladík s tím, že to byl Tommaso, kdo mu zachránil život.

Tommaso, jenž je povoláním zdravotník a instruktor potápění, okamžitě přivolal pomoc, a než dorazil vrtulník záchranné služby, tiskl ručník na Matteovu poraněnou nohu, aby zastavil krvácení. V nemocnici v Brisbane však lékaři museli pacientovi končetinu amputovat. „Nohu už nemám, ale jsem naživu,“ uvedl Matteo.

Kamera jeho boj se žralokem částečně zachytila a Matteo záznam zveřejnil na internetu. „Video jsem zapnul pár okamžiků po posledním skousnutí. Chtěl jsem se rozloučit, myslel jsem, že tu příšeru nepřežiju. Ztratil jsem hodně krve a nohu, ale to je teď už jedno,“ napsal na sociální síti.

Experti se domnívají, že mladého Itala napadl žralok tygří, jehož délka může být i přes pět metrů. Právě tento druh žraloka se v tomto ročním období časně ráno a pozdě odpoledne přibližuje k pobřeží.

Australské úřady pátrají po surfaři, na kterého zaútočil žralok

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám