Hlavní obsah

Zpoždění, zrušené lety, chaos při odbavení. Lufthansa hlásí globální výpadek počítačového systému

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá letecká společnost Lufthansa se ve středu postarala o chaos v letecké dopravě po celém světě, píše server deníku Bild. Aerolinka má totiž globální výpadek počítačového systému. Některé lety se ruší, další nabírají zpoždění. Postiženy jsou tisíce lidí.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Společnost výpadek potvrdila, rozsah ale stále zjišťuje. Problémy hlásí všechny letecké společnosti skupiny Lufthansa.

Zatím není jasné, kolik letů bude zpožděno a kolik zrušeno. Komplikace jsou při odbavení i nástupu na palubu. V Mnichově i na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem jsou zablokovaní jak cestující, tak i letadla.

Deník Bild píše, že všechny vnitrostátní lety byly zrušeny a cestující požádáni, aby využili železniční dopravu.

Fotografie a videa z několika německých letišť, která deník Bild zveřejnil, zaznamenávají chaos, jenž v odletových halách vládne.

Podnikatel Benjamin Rohé zveřejnil video, na kterém je slyšet v angličtině oznámení: „Zatím vám nemůžeme sdělit, jak dlouho tato situace trvat.“

Podle informací deníku Bild má v současné době o situaci jednat krizový tým. Tiskové oddělení společnosti pouze sdělilo, že se „intenzivně hledá řešení“. Proč systém selhal, není jasné.

Posádka letadla musela ve vzduchu hasit požár. Na palubě vzplál laptop

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám