Hlavní obsah

Zničili jsme Ukrajincům první tank Leopard 2, chlubí se Rusové na videu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinská armáda zřejmě přišla o první tank typu Leopard 2, který jí dodali západní spojenci. Ukazuje to videozáznam pořízený ruským dronem u obce Mala Tokmačka v Záporožské oblasti.

Foto: KMW

Tank Leopard 2A6

Článek

Nahrávku zveřejnilo ruské ministerstvo obrany na svém účtu v sociální síti Telegram. Bezpilotník pravděpodobně pomáhal řídit palbu ruského dělostřelectva a vyhodnocovat její účinnost.

Cílem palby byla podle serveru Forbes kolona obrněných a dalších ukrajinských vozidel, která se pohybovala asi dva kilometry od frontové linie na nezpevněné cestě mezi obcemi Mala Tokmačka a Novopokrovka. Obě obce mají pod kontrolou ruské síly.

Není jasné, které ukrajinské jednotce vozidla patřila. Analytici se ale shodují, že v daném sektoru jsou dislokovány 65. mechanizovaná brigáda a 46. mobilní brigáda, přičemž není známo, že by tyto jednotky měly ve výzbroji leopardy.

Ukrajinská strana se ke zničení leopardu v Záporožské oblasti nevyjadřuje, údajně vydala informační embargo, aby neohrozila plánovanou nebo již započatou protiofenzivu.

Moskva ukázala, jak zničila Ukrajincům tanky. Podle ruských blogerů šlo spíš o kombajny

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám