Hlavní obsah

Zloději ve Filadelfii ukradli ze zaparkovaného nákladního auta dva miliony deseticentů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie v americké Filadelfii pátrá po skupině osob, které jsou podezřelé, že ze zaparkovaného nákladního auta ukradly asi dva miliony deseticentových mincí, tedy 200 tisíc dolarů (více než 4,2 mil. Kč), informoval britský list The Guardian.

Zloději ve Filadelfii ukradli ze zaparkovaného nákladního auta dva miliony deseticentůVideo: AP

 
Článek

Má jít o skupinu nejméně deseti mužů oblečených v černých mikinách s kapucí. Mincí se zmocnili ve čtvrtek ráno u nákupního střediska na severovýchodě Filadelfie. Pak odjeli bílým Chryslerem 300 s kouřovými skly a pick-upem tmavé barvy.

Podle policie řidič nákladního vozu deseticenty v celkové hodnotě 750 tisíc dolarů vyzvedl ve filadelfské mincovně, načež auto nechal ve středu večer zaparkované u nákupního střediska a šel domů. Měl v úmyslu dovézt mince naložené na 15 paletách na Floridu.

Foto: AP

Zloději ve Filadelfii ukradli ze zaparkovaného nákladního auta dva miliony deseticentů

Do auta se ale někdo vloupal s pomocí štípacích kleští a odnesl mince v hodnotě 200 tisíc dolarů. Další mince se rozkutálely po celém parkovišti a trvalo údajně několik hodin, než se je podařilo uklidit.

Podle Johna Ryana z filadelfské policie je běžné, že si řidiči vyzvednou náklad, auto někde přes noc odstaví a na cestu se vydají až druhý den.

Upozornil zároveň, že v některých částech Filadelfie v posledních měsících přibylo případů vykrádání nákladních aut. „Měli jsme tu ukradené jehněčí, kuřecí, televize, ledničky, alkohol,“ dodal Ryan.

Zloději ukradli osm kabelek za 5 milionů korun přímo z výlohy v New Yorku

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám