Hlavní obsah

Životopisec: Bill Clinton znásilnil Hillary, počali dceru

Novinky, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Bill Clinton znásilnil svou ženu. Při nedobrovolném pohlavním styku byla počata jejich jediná dcera Chelsea. Tvrdí to v knize Pravda o Hillary novinář Ed Klein. Publikace se stala v uplynulých dnech bestsellerem na americkém trhu. Hillary Clintonová vše označila za lež a chce autora žalovat.

Článek

"Klein za to shnije v pekle," komentovala údajně Clintonová obsah knihy poté, co ji přečetla. Podle blízkého přítele rodiny se už rozhodla, že bude své dobré jméno hájit u soudu. Za publikované pomluvy chce od Kleina i tučné odškodění. Jeho výše bude brzy upřesněna.

Autor kontroverzní knihy označil své dílo za pravdivý životopis současné senátorky. Podle něj vycházel při jeho sestavování z důvěryhodných zdrojů a z historických dokumentů.

V knihkupectví se jeho dílo prodává za 25 dolarů (téměř 600 Kč).

Popis početí dcery

Hillary Clintonová 336stránkovou knihu odmítá jako lživou a označuje ji za snahu vydělat na jejím dobrém jméně. Nejvíce ji rozlítila pasáž popisující údajné znásilnění, kterého se měl na ní dopustit manžel Bill.

"Vracím se na chatu znásilnit svou ženu," citoval v jedné pasáži Klein údajná Clintonova slova pronesená v roce 1979. Spisovatel tvrdí, že  exprezident vše myslel vážně. Pokoj "vypadal jako po 3. světové válce. Všude byly rozházené polštáře a převrácený nábytek",  napsal Klein s odkazem na anonymní zdroj.

Hillary podle něj následně zjistila, že je těhotná. Clinton se však o početí dítěte dozvěděl až při čtení deníku Arkansas Gazette. Devět měsíců nato se páru narodila jejich jediná dcera - Chelsea.

Spekulace o prezidentství

Kniha Pravda o Hillary s podtitulem Co věděla, kde se to dozvěděla a jak daleko zajde v touze stát se prezidentkou řeší také politické ambice současné senátorky. Tvrdí, že bývalá první dáma Spojených států je schopná všeho, aby se stala prezidentkou USA. Sen stát se první ženou vládnoucí z Bílého domu Američanům ji prý provází od dětství.

Ed Klein pracoval v minulosti jako zahraniční editor v časopise Newsweek, dále pro magazín deníku New York Times. V současnosti přispívá do společenských časopisů Vanity Fair a Parade. Na knižním trhu je zavedenou značkou. Popsal mimo jiné i život Jackie Kennedyové.

Pravda o Hillary je už několikátou biografií vydanou v USA. Tu nejúspěšnější zatím napsala sama Hillary Clintonová s názvem Živoucí historie. [celá zpráva] V celém světě prodala milióny výtisků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám