Hlavní obsah

Paměti Hillary Clintonové vyjdou v milionovém nákladu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Poté, co americké nakladatelství Simon and Schuster vyplatilo bývalé americké první dámě Hillary Clintonové mnohamilionovou zálohu za její memoáry, počítá nyní i s milionovým prodejem. Její vzpomínky na léta v Bílém domě nazvané Living History (Živoucí historie) vyjdou 9. června v nákladu milion výtisků.

Foto: archiv pivovaru
Článek

Jak napsala agentura AP, současně s 576stránkovou knihou vyjde i její zvuková verze, kterou čte sama bývalá první dáma a nynější newyorská senátorka.

"Jen málo knih vychází v nákladu milion výtisků a již vůbec si nepamatuji, že by měla takový náklad kniha literatury faktu," řekl právník 55leté Clintonové Robert Barnett. Kniha bude podle něj prezentována jako "úplný a upřímný" pohled na osm let, které Hillary strávila se svým manželem Billem Clintonem v Bílém domě.

Vzpomínky se mají věnovat i debatě o reformě zdravotnictví, stejně jako snahám republikánů obžalovat Clintona kvůli aférám kolem jeho sexuálních eskapád, i začátku její vlastní kampaně pro volby do Senátu v roce 2000. Nakladatelství Simon and Schuster vyplatilo Clintonové za knihu, která se bude prodávat za 28 dolarů, zálohu osm milionů dolarů. Stejně tak byla prodána práva na překlad do 16 zemí světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám