Hlavní obsah

Žena v USA uřízla hlavu matce svého expřítele. Dostala doživotí

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Soud v úterý potrestal doživotním trestem osmatřicetiletou Rachael Hilyardovou z Kansasu. Ta v roce 2017 zavraždila brutálním způsobem matku svého bývalého přítele Micki Davisovou. Podle svých slov Hilyardová uřezala hlavu ženě, aby propustila její duši.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vražda se odehrála ve Wichitě v domě Hilyardové 9. dubna 2017. Třiašedesátiletá Micki Davisová se do jejího domu vypravila spolu se svým devítiletým vnukem pro věci svého syna, se kterým se Hilyardová rozešla.

Rozhodně však nešlo o poklidnou debatu. Obě ženy se v garáži měly rozhádat ohledně vlastnictví jednoho z obrazů. Hilyardová tvrdila, že zaútočila matka jejího expřítele, malý chlapec však policistům řekl, že se na jeho bitku naopak začala Hilyardová.

Micki Davisová (vlevo) a Rachel Hilyardová

Během rvačky starší z žen upadla a nehybně zůstala ležet na zemi. V domnění, že je mrtvá, Hilyardová došla pro steakové nože a uřezala Davisové hlavu. Podle pitevních zpráv je však pravděpodobné, že v době dekapitace Davisová ještě žila.

„Bůh mi řekl, abych to udělala,“ vypověděla Hilyardová policii. Pomoc přivolal devítiletý chlapec, který z domu utekl, když se ženy začaly prát. Svědkem brutální vraždy tak nebyl. Když muži zákona dorazili na místo, našli hlavu Davisové v kuchyňském dřezu. Její tělo zanechala Hilyardová v garáži.

Podivné vzkazy na sociálních sítích

Hilyardová při soudním jednání uvedla, že v roce 2003 utrpěla poranění mozku, sama však dodala, že s vraždou to nemá nic společného. Přesto některé její příspěvky ze dnů před vraždou svědčí o její nedobré psychické kondici. „Hm, takové to je být nepříčetná. Musím říct, že se mi to nelíbí,“ napsala na sociálních sítích týden před vraždou.

Soud muži výrazně zmírnil trest za umlácení vlastní matky, odsedí si 16 let

Krimi

„Můžou mi zkusit uříznout hlavu, ale čím jsem si jistá, a oni to neví, že vím víc než vy,“ napsala v dalším příspěvku. „Hm, lekce Psychopatičtí sérioví vrazi pro začátečníky je dneska u konce...uff. Nyní čas na domácí úkoly nebo co, děcka?“ stálo v jednom z posledních příspěvků.

Soudní přelíčení bylo kvůli jejímu psychickému stavu několikrát odloženo. Hilyardová pobývala nějaký čas i v psychiatrické léčebně, dokud nebyl a lékaři shledána způsobilou absolvovat soudní přelíčení. V dubnu porotci Hilyardovou uznali vinnou z vraždy, v úterý soudce vyřkl výši trestu: doživotí.

I smrt je pro mě málo, uvedla vražedkyně

„Vaše psychické problémy se nevyrovnají tomuto krutému činu. Vaše zranění hlavy se nevyrovná tomuto činu,“ uvedl soudce Bruce Brown. „Váš život není u konce a mé nařízení zní: Obraťte svůj život na stranu dobra,“ dodal.

Rachael Hilyardová během únorového přelíčení

„Cítím, že i smrt by pro mě byla příliš dobrá. Každý den a každou noc toho lituju,“ uvedla Hilyardová a omluvila se rodině Micki Davisové a všem, kteří zavražděnou ženu znali.

Rodina však omluvu nepřijala a uvedla, že Hilyardové nemíní nikdy odpustit. Poprvé bude moci Rachael Hilyardová žádat o podmínečné propuštění po v roce 2070, tedy po padesáti letech trestu. Bude jí 88 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám