Hlavní obsah

Zemřela sestra Donalda Trumpa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 86 let zemřela ve svém domově na Manhattanu bývalá soudkyně Maryanne Trumpová Barryová, starší sestra amerického exprezidenta Donalda Trumpa. Podle jednoho ze zdrojů listu The New York Times ji našli bez života v pondělí brzy ráno, příčina smrti není zatím známa.

Foto: Profimedia.cz

Maryanne Trumpová Barryová a její bratr, exprezident Donald Trump

Článek

Trumpová Barryová byla jedním ze čtyř sourozenců bývalého šéfa Bílého domu. Deník zesnulou popisuje jako osobu, která byla Trumpovým ochráncem i kritikem. „Zdálo se, že pan Trump dal na její slovo jako u málokoho jiného,“ napsal s odkazem na Trumpovy blízké The New York Times. V roce 2020 ovšem vyšla najevo její silná kritika na adresu mladšího bratra, když exprezidentova neteř Mary zveřejnila potají pořízené nahrávky z rozhovorů se svou matkou.

„Nemá žádné zásady, žádné,“ řekla mimo jiné Trumpová Barryová. Kromě toho o svém bratrovi mluvila jako o „krutém“ člověku, který lže a přetvařuje se před svými stoupenci. Její dcera tyto výroky zaznamenala v letech 2018 a 2019, tedy během Trumpova mandátu.

Trump je u soudu v New Yorku. Soudce už rozhodl, že zveličoval svůj majetek

Amerika

Trumpová Barryová ve stejné době odešla do důchodu po kariéře ve federálním soudnictví, která trvala od roku 1983. Posledních 20 let byla členkou odvolacího soudu pro oblast zahrnující státy Pensylvánie, New Jersey a Delaware, přičemž do funkce ji nominoval exprezident Bill Clinton. Soudkyní se stala poté, co roky pracovala jako advokátka.

Trumpová Barryová byla nejstarší z pětice sourozenců. Po její smrti z nich kromě 77letého exprezidenta zůstává naživu jen jeho druhá starší sestra Elizabeth Trumpová Grauová.

Nejen Biden. Trumpovy stále častější přeřeky mohou být pro prezidentskou kampaň problém

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám