Hlavní obsah

V Záporoží hoří. Ruská armáda zaútočila na město raketami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Ruská armáda zaútočila raketami na ukrajinské město Záporoží, oznámil gubernátor oblasti Oleksandr Staruch. Sedm raket zasáhlo výškové budovy. Ve městě hoří. Pod troskami jsou mrtví a zranění, píše Ukrajinska pravda.

Foto: otisk Twitter/Defense od Ukraine

Ukrajinské ministerstvo obrany sdílelo snímky zachycující situaci v Záporoží po ruském ostřelování

Článek

„Okupanti zaútočili raketami na centrum. Cílem nepřítele byla infrastruktura. Počty mrtvých a zraněných se upřesňují,“ uvedl Staruch. Úder podle něj začal v 06:45 tamějšího času.

Na obyvatele apeloval: „Dodržujte bezpečnostní pravidla. Zůstaňte na bezpečných místech, nepřibližujte se k oknům, nefotografujte výsledky náletů. Není třeba informaci o úderech šířit“.

Ukrajinské armádě se podařilo osvobodit další tři obce, oznámil Zelenskyj

Válka na Ukrajině

Ukrajinská armáda v těchto dnech postupuje úspěšně proti ruským jednotkám na východě a jihu země.

V Ruskem okupované Záporožské oblasti se nachází jaderná elektrárna, kterou ruské jednotky obsadily v březnu, ale obsluhují ji stále Ukrajinci. Ruský prezident Vladimir Putin ve středu nařídil vládě elektrárnu převzít do ruského vlastnictví.

Putin nařídil převzetí Záporožské jaderné elektrárny

Válka na Ukrajině

Ruské síly zaútočily raketami také na Charkov, uvedl starosta Igor Terechov. „Nepřítel ostřeloval infrastrukturu. Na místě zuří požár,“ potvrdil starosta. Podrobnosti o obětech a škodách se zjišťují.

Foto: Stringer, Reuters

Zničená budova v Záporoží po ruském ostřelování

Reklama

Výběr článků

Načítám