Hlavní obsah

Žadatel o azyl v Německu do krve pokousal policistu, dostal 2,5 roku

Soud v Drážďanech poslal na 2,5 roku do vězení 29letého Libyjce Samiho A., který loni v srpnu v saské metropoli pokousal policistu a způsobil mu otevřené rány, které příslušník léčil tři týdny, napsal ve středu server deníku Bild. Rozsudek zatím není pravomocný.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kuriózní případ odstartoval potyčkou v obchodě Rewe na Sternstraße, kde loni 27. srpna žadatel o azyl Sami A. ukradl lahev whisky za 6,99 eura. Zloděje si všimla ochranka a muže se snažila zadržet.

„Okamžitě se na mě vrhl a chtěl mě zbít,“ popsal deníku muž, který v obchodě pracuje jako ochranka. Nastala rvačka.

Libyjce se nakonec podařilo zpacifikovat s pomocí policisty, který byl v obchodě nakupovat. „Určitě byl pod vlivem alkoholu a drog. Choval se jako smyslů zbavený,“ popsala ochranka počínání migranta.

V kapse u zadrženého potom našli nůž s 12 centimetrů dlouhou čepelí a kámen.

„Chtěl jsem zaplatit, ale neměl jsem peníze,“ tvrdil Sami A.

Žadatel o azyl, který přišel do Německa v roce 2012, tvrdil, že měl v kapse jen dvě eura. To, že byl pod vlivem alkoholu a prášků, nepopřel. Tvrdil, že snědl čtyři tablety léku Rivotril, vypil láhev vodky a čtyři piva.

Libyjec byl zatčen a druhý den měl být předveden před soudce. To už ale muži došlo, že mu hrozí další pobyt za mřížemi - před výše popsaným incidentem byl totiž pouhé dva měsíce na svobodě - a na chodbě cestou k soudci se začal prát. „Byl jsem tak naštvaný, když mě zatkli za krádež láhve whisky,“ vysvětloval Sami A.

Jednomu z policistů se muže podařilo srazit na zem, tím ale běsnění neskončilo. Naopak, Libyjec se ještě více rozzuřil a jako zvíře začal muže zákona kousat.

„Pokaždé, když jsem se ho snažil odstrčit, snažil se ze mě vyrvat kus masa,“ popsal policista. Kousnutí prý trvalo až minutu. Útočníka se podařilo zvládnout až s pomocí dalšího policisty a obhájce.

Policista si otevřenou ránu léčil tři týdny. „Měl jsem velké štěstí, protože lidské kousnutí je velmi nebezpečné kvůli bakteriální infekci,“ řekl pokousaný komisař. Dnes mu na incident zbyla jen „památka“ v podobě jizvy. Sami A. tvrdí, že při potyčce přišel o dva zuby.

Migrace do Německa exploduje

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám