Hlavní obsah

Výbuch v tureckém minibusu zabíjel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ISTANBUL

Nejméně pět oběti na životech si vyžádal sobotní výbuch nálože v minibusu v turistickém středisku Kusadasi na západě Turecka u Egejského moře. Asi třináct osob je zraněno. Informovala o tom tisková agentura Anadolu.

Článek

O obětech na životech jako první informovala tamní televize NTV, podle níž bylo do nemocnice převezeno minimálně jedno mrtvé tělo. Později bylo potvrzeno pět mrtvých.

Podle dostupných informací jsou oběťmi dva turečtí obyvatelé, jeden Brit a jedna irská žena. Pět zahraničních turistů z Británie bylo zraněno vážně, ti byli převezeni do nemocnice, jeden z nich později zemřel. Uvedl to jeden z tamních lékařů. Stav některých dalších zraněných je rovněž velmi vážný. Podle ČTK nejsou mezi mrtvými ani zraněnými žádní Češi.

Podle NTV šlo o "sebevražedný útok", to však nebylo dosud oficiálně potvrzeno. Měla zaútočit žena, rovněž zemřela. Britské ministerstvo zahraničních věcí a turecký premiér útok odsoudili.

Výbuch přichází necelý týden po explozi v tureckém městě Cesme, při němž bylo zraněno asi dvacet lidí. K útoku se následně přihlásili kurdští separatisté. K dnešnímu útoku se zatím nikdo nepřihlásil.

Potopená loď: čtyři mrtví

V Turecku přitom zahynuli další čtyři lidé, a to při páteční nehodě výletní lodi u města Alanya. Loď se potopila asi dvacet metrů od břehu. Pohřešují se dvě děti a jedna žena. Dvacet lidí bylo se zraněním převezeno do nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám