Hlavní obsah

Vrah uprchl z vězení v USA, lezl po zdi jako krab. Natočila ho kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na doživotí odsouzený vrah Danelo Cavalcante nemusel při útěku z věznice v americkém státě Pensylvánie složitě vymýšlet únikovou cestu. Na svobodu uprchl minulý týden totožným způsobem jako jiný vězeň už v květnu. Záběry z vězeňských kamer ukázaly, že i v tomto případě trestanec vyšplhal mezi dvěma stěnami, které od sebe dělila vzdálenost zhruba 1,5 metru.

Vrah z věznice v Pensylvánii utekl stejnou cestou, jako se to už letos podařilo jinému vězniVideo: Reuters

 
Článek

„Ačkoli jsme věřili, že naše zabezpečovací metody jsou dostatečné, ukázalo se, že tomu tak není. Nyní rychle přistoupíme k posílení našich bezpečnostních opatření,“ řekl podle stanice WCTI po zmizení druhého vězně stejnou cestou Howard Holland, zastupující šéf věznice okrsku Chester.

Zmíněná věznice přitom v kritickém úseku instalovala žiletkový drát a najala externí bezpečnostní konzultanty poté, co 19. května uprchl vězeň jménem Igor Bolte.

Unikal policii 11 let, zradila ho láska k fotbalu

Koktejl
Foto: Uncredited, ČTK/AP

Uprchlý vrah Danelo Cavalcante

Ten později strážcům řekl, že při útěku spoléhal na své zkušenosti s horolezectvím. Zda měl podobnou průpravu i čtyřiatřicetiletý Cavalcante není známo.

Rodilý Brazilec, který byl odsouzen za to, že v dubnu 2021 ubodal bývalou přítelkyni před zraky jejích dvou malých dětí, je stále na útěku. V rodné Brazílii je přitom stíhaný kvůli jiné vraždě.

Foto: Steven M. Falk, ČTK/AP

Pátrání po uprchlém trestanci v Pensylvánii

Cavalcante podle šéfa věznice po zdi vylezl „jako krab“, když na protilehlé stěny kladl ruce a nohy mezi žiletkovým drátem. Oba uprchlí vězni se touto cestou dostali na střechu, odkud po žebříku slezli do méně zabezpečené části věznice.

Vzdej se, prosí matka trestance

V případě květnového incidentu byl trestanec dopaden už pár minut po útěku, když jej na monitoru z bezpečnostních kamer zahlédl strážný. Tentokrát si ale nikdo ničeho nevšiml, dozorce, který měl službu, nyní čelí vyšetřování.

Pátrání po uprchlém vrahovi je zatím bezvýsledné, za informace vedoucí k jeho dopadení úřady nabídly odměnu ve výši 20 tisíc dolarů (zhruba 455 tisíc Kč). Nasazené vrtulníky a hlídkové vozy přitom přehrávají vzkaz od Cavalcanteho matky žijící v Brazílii, která svého syna vyzývá, aby se vzdal.

Podle amerických médií byl trestanec od svého útěku spatřen již pětkrát, naposledy jej v pondělí večer zachytila bezpečnostní kamera v rozsáhlém areálu botanického parku Longwood Gardens.

Uprchlý vězeň v Texasu zabil pětičlennou rodinu a ukradl její auto. Policie jej zastřelila

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám