Hlavní obsah

Unikal policii 11 let, zradila ho láska k fotbalu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korfu

Policisté v pátek na řeckém ostrově Korfu dopadli Itala Vincenza la Portu, jenž před spravedlností unikal celých jedenáct let. Prozradila jej fotografie z oslav mistrovského titulu fotbalové Neapole.

Foto: Profimedia.cz

Zatčení

Článek

Dnes šedesátiletý Vincenzo La Porta má podle italské policie silné vazby na neapolskou mafiánskou skupinu Camorra a ve své zemi byl v nepřítomnosti odsouzen za daňové úniky, podvody a zločinné spolčení. Posledních jedenáct let strávil na útěku a nedařilo se jej vypátrat.

Minulý týden jej však italští policisté ve spolupráci s řeckými kolegy konečně dopadli. Jako velký fanoušek fotbalové Neapole se totiž v květnu ukázal venku při oslavách ligového titulu, který klub jeho srdce letos získal po dlouhých 33 letech. Při té příležitosti vznikla řada fotografií a na jedné z nich La Portu v Itálii poznali.

Minulý týden v pátek pak policisté hledaného muže zadrželi na ostrově Korfu, když jel po ulici na mopedu. Zatím zůstává ve vazbě v Řecku a čeká se na jeho vydání do Itálie. Pokud k němu dojde, zamíří La Porta do italského vězení na 14 let a 4 měsíce, napsal server BBC.

Povolení k vydání do Itálie by měla být spíše formalita, ale přesto se La Portův právník snaží situaci zvrátit. „V Řecku si založil novou rodinu. Má devítiletého chlapce a pracuje jako kuchař, aby se uživil. Trpí srdečními chorobami. Pokud bude vydán, jeho i jeho rodinu to zničí,“ řekl agentuře AP.

Vdova svedla a udala mafiánského bosse, na kterého byl krátký i Interpol

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám