Hlavní obsah

Vedení CDU podpořilo postup Merkelové v oblasti migrace, uvedla DPA

Předsednictvo německé Křesťanskodemokratické unie (CDU) podpořilo nejnovější postup kancléřky Angely Merkelové v oblasti migrace. Informovala o tom v neděli agentura DPA s odvoláním na stranické zdroje. CDU nyní kvůli migrační politice vede spor s partnerskou Křesťanskosociální unií (CSU) ministra vnitra Horsta Seehofera, což ohrožuje existenci vládní koalice.

Foto: Eric Vidal, Reuters

Německá kancléřka Angela Merkelová.

Článek

Seehofer prosazuje, aby migranti, kteří už byli registrováni v jiné členské zemi EU, byli vraceni přímo z německých hranic. Kancléřka takový jednostranný postup odmítá, pokud v rámci EU nebudou existovat příslušné dohody.

Seehofer podle zdrojů na nedělní schůzce vedení CSU podrobil ostré kritice výsledky, kterých kancléřka dosáhla při rozhovorech o migrační politice v rámci EU. Vedení CDU se naopak za tyto výsledky postavilo, napsala agentura DPA.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Německá kancléřka Angela Merkelová a německý ministr vnitra Horst Seehofer na pietě za vyhnané

EU se tento týden na svém bruselském summitu dohodla na dalším zpřísnění migrační politiky. Seehofer však podle zdrojů nepovažuje dohodnutá opatření za stejně účinná jako hraniční kontroly a vracení migrantů přímo na hranicích, které požaduje CSU.

Vedení CSU v neděli jedná v Mnichově, zatímco představitelé CDU se sešli v Berlíně.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám