Hlavní obsah

Ve Francii se při požáru rodinného domu udusily dvě děti

Dvě děti v sobotu ráno zahynuly při požáru domu ve městě Selles v Normandii na severu Francie, kde s rodinou trávily vánoční svátky. S odvoláním na úřady z departementu Eure o tom informovala agentura AFP.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Oběťmi jsou sedmiletá dívka a jedenáctiletý chlapec, kterým se nepodařilo z hořícího domu dostat. Utrpěly zástavu dechu a srdeční činnosti. Třetí dítě se hasičům podařilo oživit. Asi dvanáctiletá dívka byla převezena ve vážném stavu vrtulníkem do nemocnice v Paříži.

Celkem se v domě na oslavu vánočních svátků sešlo pět dospělých a pět dětí, šlo o čtyři generace jedné rodiny. Několika z nich, včetně 92leté prababičky, se podařilo utéct, „tři děti se nedokázaly dostat ven a zůstaly uvnitř“, uvedla zástupkyně departementu Eure Isabelle Dorliatová-Pouzetová.

Požár v bytě v Kutné Hoře nepřežila majitelka, hořelo zřejmě od svíček

Krimi

Hasiči byli o požáru informováni v 03:45 ráno, na místo dorazili velmi rychle, plameny se ale už rychle rozšířily po celém domě. Vešli do budovy a snažili se děti zachránit, dvě z nich ale již byly mrtvé. Ostatní členové rodiny museli být hospitalizováni, protože se nadýchali kouře. Příčina požáru se nyní vyšetřuje. „V tuto chvíli nikdo neví, co se mohlo stát,“ dodala Dorliatová-Pouzetová.

Malá normandská vesnice Selles, která má jen asi 500 obyvatel, je po tragédii v šoku. Jak popsal fotograf agentury AFP, hasiči byli na místě neštěstí ještě dlouhé hodiny, dům zasažený plameny shořel téměř kompletně. U požáru zasahovalo více než 80 hasičů, policistů i dalších příslušníků záchranných složek. „Je to šílené, nemám slov,“ citoval web stanice France Bleu místního starostu Gérada Platela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám