Hlavní obsah

Požár v bytě v Kutné Hoře nepřežila majitelka, hořelo zřejmě od svíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasiči v noci na čtvrtek vyjížděli k požáru v jednom z bytů v Kutné Hoře. Uvnitř našli majitelku v bezvládném stavu, záchranářům se ji už nepodařilo oživit. Materiální škoda byla vyčíslena na milion korun, požár se s největší pravděpodobností rozšířil od svíček, řekl mluvčí krajských hasičů Jan Sýkora.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Událost byla hlášena kolem 1:30. Obyvatelé panelového domu cítili na chodbě kouř. Přivolaní hasiči zjistili, že jedny dveře jsou zahřáté, tak je násilím otevřeli.

Uvnitř už nehořelo, byt byl ale plný kouře, který se začal okamžitě šířit do celého domu. Hasiči v bytě našli majitelku a tři uhynulé kočky. Záchranáři se ženu snažili oživit, ale marně.

Kvůli kouři, který se šířil z bytu, museli ostatní obyvatelé dům dočasně opustit. „Jednomu člověku se udělalo špatně, ale nemělo to přímou souvislost s požárem. Postarala se o něj zdravotnická záchranná služba,“ uvedl mluvčí.

Podle hasičů byla příčinou požáru neodborná manipulace s otevřeným ohněm. „Vyšetřovatel tam našel svíčky, od nichž se požár pravděpodobně rozšířil,“ dodal Sýkora. Případem se ještě zabývají policisté.

Před Vánoci hasiči pravidelně varují před zvýšeným rizikem vzniku požárů. V předvánočním shonu a při přípravě svátečních pokrmů mohou lidé zapomenout na bezpečnostní pravidla, která jsou spojena s používáním zapálených svíček a otevřeného ohně doma. Právě nedbalost je častou příčinou požárů, ke kterým o svátcích hasiči vyjíždějí.

Požár mu vzal střechu nad hlavou, seniorovi zůstal jen pes

Zdraví

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám