Hlavní obsah

Ve fekáliemi zatopeném Volgogradu zprovoznili nové potrubí. Hned po proslovu zase prasklo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ruském Volgogradu mají stále problém s unikajícími fekáliemi. Před týdnem došlo k nehodě, při níž prasklo potrubí. Po jeho opravě a následném slavnostním proslovu, který pronesl místní gubernátor, prasklo znovu.

Foto: V1.ru, Novinky

Dělníci při opravě potrubí

Článek

Gubernátor Andrej Bočarov informoval 2. listopadu o tom, že prasklé potrubí bylo opraveno. Ihned po jeho projevu ale vytryskla z jedné jeho části opět fekální voda.

„Děkujeme všem, kteří se podíleli a podílejí na rychlé reakci na nehodu. Podařilo se nám obnovit a zprovoznit první část potrubí v provizorním režimu,“ řekl Andrej Bocharov.

Ale jakmile Andrej Bočarov, který byl ve stanu pro jednání operačního štábu, dokončil svůj projev, jen několik desítek metrů od zákopu se opět vyřinula fontána fekální vody. Znovu praskl kanalizační sběrač, tentokrát na jiném místě.

Sváděl to na sovětskou éru

Bočarov už po první havárii zkritizoval sovětské úřady za to, že potrubí položily špatně – tak, že vydrží jen 50 let. Gubernátor slíbil, že bude kanalizace funkční 4. listopadu. Zda se tak stalo, není jasné.

Jak už tamní média informovala, po prvním výbuchu, který ochromil celé město, dostali studenti některých univerzit „fekální prázdniny“ a zápach ze splašků dorazil až do téměř tisíc kilometrů vzdálené Moskvy.

Ruský Volgograd se topí ve fekáliích

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám