Hlavní obsah

V obchodním středisku v USA pálil z kalašnikova

Novinky, CNN, ČTK, Fox News

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

V neděli odpoledne tamního času zahájil v obchodním středisku Hudson Valley v americkém Kingstonu 145 kilometrů od New Yorku čtyřiadvacetiletý muž palbu z automatu AK-47 (kalašnikov). Zraněni byli tři lidé, rekrut s prostřeleným kolenem byl v kritickém stavu převezen vrtulníkem do nemocnice.

Foto: OZC Zlaté jablko
Článek

Muž vstoupil do zaplněného obchodu Best Buy a začal bez rozmyslu střílet do lidí. V supermarketu propukla panika, zákazníci se snažili zoufale se schovat. Muže zneškodnili sami zaměstnanci, když mu došly náboje.

Muž pálil bez míření. Ani zraněný dvacetiletý rekrut Národní gardy nebyl terčem jeho útoku, uvedl mluvčí Národní gardy podplukovník Paul Fanning. Podle sdělení kapitána policie Wayne Olsona je jeho poranění velmi vážné: "Je možné, že přijde o končetinu."

Zasažen byl také šestapadesátiletý místní občan, který má povrchové zranění levé paže, levého stehna a spodní části levé nohy. Olson uvedl, že mu je pravděpodobně způsobily "části projektilu".

Další zraněný nebyl přímo zasažen, ale pořezal ho střep z rozbitého skla. Další dva lidé měli prostřelené oděvy, ale nebyli zraněni.

Totožnost útočníka nebyla veřejnosti uvedena. V cele předběžného zadržení čeká na obvinění. "Obviněn může být z více činů včetně pokusu o vraždu." Neznámé zatím jsou jeho důvody zběsilého činu. Olson však vyvrátil původní zprávy, že útočníci byli tři. Právě kvůli tomu byla celá oblast nejen evakuována a uzavřena, ale hlídkovaly nad ní i vrtulníky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám