Hlavní obsah

V Kentucky zveřejnili video, jak z trosek po tornádu vytáhli dvě živá miminka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kentucky

Policie na západě amerického státu Kentucky zveřejnila záběry ze záchranné akce, při které z trosek domu vyprostila dvě živá nemluvňata. Jejich babička je před příchodem živlu položila do vany a obě nakonec vyvázla bez vážnější újmy, uvedl zpravodajský web BBC.

BEZ KOMENTÁŘE: Dvě malé děti přežily řádění tornáda v KentuckyVideo: Hopkins County Sheriff’s Office

 
Článek

Kojence schovala jejich babička do vany, aby je ochránila před vichřicí. Vana, v níž byly děti uloženy, skončila v místech, kde kdysi byla zahrada domu. Obě vyvázly v podstatě bez zranění.

Děti se znovu shledaly s babičkou a byly převezeny do nemocnice.

Biden vyhlásil po tornádech pro Kentucky stav katastrofy

Amerika

„Chvála bohu, Ježíši Kriste! Miluju vás!” vyhrkla žena, když ji záchranář informoval, že obě malé děti jsou v pořádku. Video jejich záchrany publikovala policie okresu Hopkins, ležícího severovýchodně od města Mayfield, které bylo sérií tornád zasažené asi nejvíce.

Záběry ukazují, jak skupina krizových pracovníků za tmy za pomoci svítilen prohledává zbytky domu. „Potřebujeme pomoc, máme tady někoho pod troskami,” hlásí v jistém okamžiku muž s kamerou na uniformě, načež on a jeho kolegové nacházejí dvě miminka zabalená v přikrývkách.

Pracujte dál, nebo vás vyhodíme. Továrna zničená tornádem neevakuovala zaměstnance

Amerika

Tornáda si minulý týden v Kentucky vyžádala nejméně 76 mrtvých, napsala BBC. Stovky budov zničila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám