Hlavní obsah

V Indodnésii podlehl ptačí chřipce tříletý hoch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JAKARTA/PEKING

V Indonésii zemřel v úterý tříletý chlapec, zřejmě se stal další obětí ptačí chřipky. Jeho třináctiletá sestra podlehla viru H5N1 o víkendu.

Článek

Chlapec byl hospitalizován v Bandungu na východě ostrova Jáva s podezřením na smrtelný virus chřipky označovaný H5N1. Přesnou příčinu jeho smrti nicméně lékaři teprve zjišťují, uvedlo indonéské ministerstvo zdravotnictví.

Testy u jeho sestry prokázaly nákazu virem H5N1. Pokud infikaci virem H5N1 testy potvrdí i zahraniční laboratoře uznávané Světovou zdravotnickou organizací (WHO), stanou se  dívka a chlapec oficiálně 13. a 14. obětí viru v zemi a počet infikovaných lidí v Indonésii by překročil dvacítku. Ve světě viru zabil už 80 lidí.

Počet obětí nemoci vzrostl v pondělí i v Turecku na čtyři. [celá zpráva]

Dárcovská konference v Číně

V čínském hlavním městě Pekingu byla v úterý zahájena mezinárodní dárcovská konference, jejímž úkolem je zajistit více než miliardu eur na boj proti ptačí chřipce. Potrvá dva dny a účastní se jí zástupci více než 90 zemí celého světa a 25 mezinárodních organizací. Konference je organizována Evropskou unií a Světovou bankou. Světová zdravotnická organizace (WHO) oznámila, že by v případě propuknutí pandemie této chřipky potřebovala navíc nad svůj běžný rozpočet asi půl miliardy dolarů na vývoj a výrobu očkovacích látek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám