Hlavní obsah

V Bagdádu propustili 17 z 50 rukojmí, některé mučili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Irácká policejní hlídka v noci na středu našla v Bagdádu 15 z 50 lidí, které neznámí pachatelé unesli v pondělí v metropoli. Únosci nechali propuštěné v několika skupinách ve východní části města. Na některých bylo vidět, že prošli mučením, tři byli postřeleni. Dva lidé byli osvobozeni už v úterý. V rukou únosců stále zůstává 33 lidí.

Článek

Unesení vypověděli, že je v pondělí odvlekli ozbrojení muži, obvinili je z terorismu a mučili je. Policisté potom do čtvrti vyslali další hlídky a ty pak našly menší skupiny propuštěných. Tři z nich byli zraněni střelnou zbraní.

V pondělí unesli ozbrojení muži v policejních uniformách 50 zaměstnanců a klientů bagdádských dopravních společností, které sídlí na jedné ulici a zajišťovaly cesty do Sýrie a Jordánska. Dva z rukojmích byli Syřané.

Za únos prý nese vinu i policie

Ministerstvo vnitra únos vyšetřuje. Jeho mluvčí v úterý řekl, že odpovědnost nese i policie, protože měla konvoj s rukojmími "zastavit a zkontrolovat".

V Iráku bylo od invaze v roce 2003 uneseno přes 400 cizinců a tisíce Iráčanů. Motivem únosců je často výkupné, které vymáhají od rodin nebo institucí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám