Hlavní obsah

Ukrajinské ostřelování poničilo energetickou síť v ruské Bělgorodské oblasti, hlásí tamní úřady

Při ostřelování vesnice v ruské Bělgorodské oblasti ze strany ukrajinské armády bylo poničeno plynové potrubí a elektrické vedení. V neděli o tom na síti Telegram informoval gubernátor tohoto regionu Vjačeslav Gladkov. Bělgorodská oblast sousedí s Ukrajinou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Nejdůležitější je, že nejsou oběti,“ napsal Gladkov. Poničený je podle něho také dům ve vsi Spodarjušino, která leží hned u hranice mezi oběma znepřátelenými zeměmi. Agentura Reuters uvedla, že tato tvrzení není schopna nezávisle ověřit.

Bělgorodská oblast i další regiony v Rusku od začátku ruské invaze na Ukrajinu zažívají výbuchy skladů pohonných hmot a zbraní. Ukrajina se sice k útokům na ruském území a ve svých oblastech okupovaných Ruskem otevřeně nehlásí, nedávno však dala najevo, že ničení infrastruktury je součástí příprav na plánovanou pozemní protiofenzivu.

V sobotu agentura TASS informovala, že úřady ve městě Šebekino blízko hranice s Ukrajinou kvůli ostřelování ukrajinským dělostřelectvem na tři dny nechaly zavřít restaurace a kulturní i zábavní podniky. Otevřeny zůstávají jen obchody s potravinami a lékárny. Při sobotním ostřelování utrpěl zranění jeden člověk.

Města v Bělgorodské oblasti z bezpečnostních důvodů omezují oslavy Dne vítězství, který v Rusku připadá na 9. květen. Nebudou se například konat ohňostroje.

Ruská stíhačka nad Černým mořem nebezpečně překřížila dráhu polskému letounu

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám