Hlavní obsah

Ukrajina s Ruskem jedná o setkání prezidentů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev.
Aktualizováno

Tým ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a jeho ruského protějšku Vladimira Putina údajně hovoří o možném místě a času jednání. Uvedla to agentura Reuters s odkazem na mluvčího ukrajinského prezidenta. Jasno by mělo být ráno, dodává RIA Novosti.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Ruský prezident Vladimir Putin (vlevo) a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Článek

„Přistoupili jsme na návrh ruského prezidenta a nyní se řeší místo a čas. Čím dříve jednání začnou, tím větší je šance na návrat k normálnímu životu,“ řekl Zelenského mluvčí Sergej Nikiforov.

Reagoval tak na tvrzení ruské strany, že Ukrajina není ochotna jednat o klidu zbraní.

Vyděšení lidé nocují v metru, hlásí korespondent Novinek z Kyjeva

Evropa

Ruská státní agentura RIA Novosti píše, že Zelenského tým očekává, že v sobotu ráno bude jasné, kdy a kde jednání proběhnou.

Setkání by mohl zprostředkovat Bennet

Už předtím informovala izraelská novinářka Gili Cohenová, že Zelenskyj požádal izraelského premiéra Naftaliho Bennetta, aby jednání s Ruskem zprostředkoval.

Ukrajinský prezident v průběhu konfliktu opakovaně vyzývá Putina, aby usedl k jednacímu stolu a ukončil zbytečné krveprolití. Rusko původně požadovalo, aby se jednání prezidentů konalo v Minsku za přítomnosti běloruského vůdce Alexandra Lukašenka.

Americké ministerstvo zahraničí v pátek vyjádřilo pochybnosti o tom, zda má Rusko vůbec nějaké legitimní diplomatické plány.

Reklama

Výběr článků

Načítám