Hlavní obsah

Ukrajina rakety ATACMS zatím nedostane. Podle Kuleby jsou za tím „objektivní důvody“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spojené státy zatím nerozhodly o raketách dlouhého doletu ATACMS pro Ukrajinu. Uvedl to ve středu šéf ukrajinské diplomacie Dmytro Kuleba s tím, že zná „některé důvody“ tohoto stavu.

Foto: Lockheed Martin

Odpálení rakety ATACMS

Článek

„Jsou tam určité problémy, určité aspekty, pro které se musí najít řešení. Ale Spojené státy pro nás dělají hodně. Jsme jim za to vděční a neodvažujeme se je kritizovat,“ poznamenal Kuleba podle serveru ukranews.com.

Šéf ukrajinské diplomacie považuje americké důvody za „zcela objektivní“. Kuleba zároveň bez dalších podrobností zdůraznil, že nenabyl dojmu, že by rozhodnutí Spojených států „bylo bezdůvodné“.

USA tiše jednají o dodávkách raket ATACMS na Ukrajinu

Amerika

Rakety dlouhého doletu Ukrajině zatím poskytla Francie a Británie. Střely Storm Shadow, které Francie zná jako SCALP, mají dosah přes 250 kilometrů, čímž se prakticky vyrovnají americkým taktickým balistickým střelám ATACMS s dosahem kolem tří set kilometrů. Ukrajina je podle expertů bude zřejmě odpalovat z upravených letounů Suchoj Su-24.

Generál Surovikin se rekreuje, zní z Moskvy. Má ho „v péči“ kontrarozvědka, tvrdí ruský server

Zahraniční
Související témata:

Výběr článků

Načítám