Hlavní obsah

Ukradené auto skončilo pod lavinou v Malé Fatře, objevilo se až po roztání sněhu

Právo, Ivan Vilček
Bratislava

Kuriózní případ řešili před několika dny na Slovensku, když v horské dolině v Malé Fatře objevili loni ukradený automobil Audi. Zloděj s ním totiž zapadl v horské dolině Bystrička a tam ho zasypala lavina. Vůz se podařilo objevit až po roztání sněhu.

Foto: Hasiči SR

Ukradený vůz se podařilo objevit až po roztání sněhu.

Článek

Na případ upozornil server sme.sk, který napsal, že automobil strávil celou zimu pod lavinou. „Zloděj se vydal špatným směrem, dostal se na konec horské silnice, kde zapadl,“ konstatoval server. „Policie nám oznámila, že na konci doliny Bystrička je stříbrný automobil s poznávací značkou Prievidze,“ řekl pracovník Národního parku Malá Fatra Tomáš Flajs.

Letos však na severu Slovenska napadlo hodně sněhu a vůz se nepodařilo najít. Pomohlo až oteplení, které odhalilo střechu automobilu. „Zloděj ho tady nechal, v zimě napadlo přes dva metry sněhu, a ještě tam spadla lavina,“ dodal Flajs.

Foto: Hasiči SR

Zloděj s autem zapadl v horské dolině Bystrička, kde auto zasypala lavina

Audi se ukrývalo pod čtyřmetrovou vrstvou sněhu. „Opakovaně jsme nad ním chodili, podobně jako turisté a skialpinisté. Netušili jsme, že ho máme pod nohama,“ vysvětluje pracovník národního parku.

Střecha auta se ukázala asi před měsícem. „Střecha byla pokrčená, některá okna rozbitá, ale hodiny stále ukazovaly čas,“ dodal Flajs.

Hasičům a policistům se podařilo kradený automobil dostat z doliny až minulý týden. „Policie zahájila trestní řízení ve věci zločinu krádeže. Čekáme na znalecké posudky,“ řekl trenčínský policejní mluvčí Pavol Kudlička.

Reklama

Výběr článků

Načítám