Hlavní obsah

Povstalci troufale popichují gubernátora Bělgorodské oblasti: Přijď si pro zajatce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruští povstalci bojující proti režimu prezidenta Vladimira Putina vyzvali gubernátora Bělgorodské oblasti Vjačeslava Gladkova, aby si přišel osobně převzít zajaté ruské vojáky. Navrhovaná schůzka se měla podle rebelů uskutečnit na ruském území ve vesnici Novaja Tavolžanka u hranic s Ukrajinou.

Foto: Profimedia.cz

Členové povstalecké Legie Svoboda Rusku. Ilustrační foto

Článek

Výzvu zveřejnili zástupci Ruského dobrovolnického sboru (RDK) a Legie Svoboda Rusku (LSR), kteří se hlásí k opakovaným výpadům v ruském pohraničí. K výzvě je připojeno video, na němž ozbrojenci stojí nad bezvládným mužem na operačním lůžku.

„Pokud přijdete do kostela v Nové Tavolžance před 17. hodinou, tak jako gesto dobré vůle, jak se říká v naší vlasti, vyměníme tyto dva zajatce jen za příležitost promluvit si s vámi o osudu Ruska, o zbytečné, krvavé válce, která trvá už rok a půl a která je nyní vedena na území vaší, Bělgorodské, oblasti,“ píše se na telegramových účtech RDK a LSR.

„Přijeďte osobně sanitkou v doprovodu neozbrojeného řidiče. Nedávno jste obdržel Řád odvahy, tak prokažte skutečnou občanskou odvahu!“ popichují rebelové Gladkova s tím, že jde o vstřícné gesto u příležitosti křesťanského svátku Nejsvětější Trojice.

Legie Svoboda Rusku a úřady se hádají kvůli mrtvým v renaultu

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám