Hlavní obsah

U Moskvy hoří další nákupní centrum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Rozsáhlý požár zachvátil v pondělí nákupní centrum Strojtrakt ve městě Balašicha, které se nachází asi 25 kilometrů východně od centra Moskvy. První informace hovoří o jednom zraněném, píše agentura TASS. Během posledních dnů je to druhý velký požár u Moskvy. V pátek vyhořel hypermarket OBI v nákupním centru Mega Chimki.

U Moskvy hoří další nákupní centrumVideo: Reuters

 
Článek

Na volném prostranství u nákupního centra se vznítil stavební materiál - expandovaný polystyren a oheň se pak bleskově rozšířily až do prvního patra.

Zanedlouho se zřítila střecha nákupního centra. Z počátečních 200 metrů čtverečních, na nichž požár vznikl, se oheň rozšířil na plochu 10 tisíc metrů čtverečních, uvedlo ministerstvo pro mimořádné situace.

Foto: Profimedia.cz

Požár nákupního centra v městě Balašicha

Podle nejčerstvějších informací se na hašení nákupního centra podílí 110 lidí a 35 kusů techniky. Na místě operuje také vrtulník Mi-8. Požáru byl přidělen čtvrtý stupeň nebezpečnosti z celkových pěti stupňů.

Příčinou požáru by mohl být zkrat způsobený silným deštěm, napsala agentura TASS s odvoláním na hasiče. Prokuratura ale začala událost prověřovat.

Obchodní centrum bylo uvedeno do provozu v roce 2019, ale dosud tam nebyla provedena kontrola požární bezpečnosti.

Svaz pojistitelů odhadl, že škody způsobené požárem se vyšplhají až na deset miliard rublů (3,7 miliardy korun).

Mohutný požár u Moskvy. Obří obchodní centrum zachvátily plameny

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám