Hlavní obsah

Mohutný požár u Moskvy. Obří obchodní centrum zachvátily plameny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Rozsáhlý požár zachvátil v noci na pátek areál obřího obchodního centra Mega ve městě Chimki v Podmoskevské oblasti. Podle agentury TASS si vyžádal jednu oběť, zemřel strážný objektu.

Požár nákupního centra v MoskvěVideo: Reuters

 
Článek

Požár vypukl kolem šesté hodiny ráno tamějšího času a byl mu přidělen čtvrtý z pěti stupňů nebezpečnosti. „Bohužel je tu jedno úmrtí. Probíhají práce na uhašení požáru,“ řekl Sergej Poletykin z ministerstva pro mimořádné situace.

Hasiči podle jeho slov dorazili na místo čtyři minuty po spuštění poplachu. Rozsáhlý oheň hasí 141 lidí a 47 kusů techniky.

Foto: Profimedia.cz

Z hobbymarketu Obi v centru Mega v Chimki nic nezbylo.

Požár zachvátil celou budovu hobbymarketu OBI a rozšířil se do širokého okolí, řekl agentuře TASS zdroj od hasičů. „Celá budova je v plamenech, oheň se rozšířil na asi 18 tisíc metrů čtverečních,“ uvedl zdroj. Uhašení komplikuje konstrukce budovy, která přispívá ke vzniku proudění vzduchu a zřícení střechy.

Příčina zatím není známa, ale vyšetřovatelé se přiklánějí k tomu, že nastal zřejmě zkrat v elektrickém vedení a byla porušena pravidla požární bezpečnosti. Verze o případném žhářství zatím nebyla potvrzena.

Redaktor agentury RIA Novosti uvedl, že v hořícím hobbymarketu se ozývají tlumené výbuchy. Podle hasičů explodují plechovky s barvou a aerosoly.

Provoz kolem nákupního střediska Mega Chimki je velmi komplikovaný a v okolí se tvoří kolony a dopravní zácpy.

Nákupní středisko Mega Chimki na severním okraji Moskvy patří k největším obchodním centrům v Rusku. Rozkládá se na 210 618 metrech čtverečních. V objektu se nachází přes 250 obchodů, multikino, kluziště, řada restaurací a kaváren.

Před ruskou invazí na Ukrajinu se tam nacházely zejména prodejny západních značek, které ovšem v souvislosti s válkou oznámily odchod z Ruska. Podle agentury Reuters se zde nacházel i jeden z prvních obchodů IKEA v Moskevské oblasti.

Moskva obvinila Ukrajince z útoku na dvě ruská letiště

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám